Ultimele stiri
recent

Zcoin - una din doua...

Zcoin (Zerocoin) - criptovaluta cu un nivel ridicat de prutectie a confidentialitatii, una din cele doua ramuri al valutei Zerocoin fiind diferita de Zcash datorita protectiei sale de hiperinflatie.
Blockchain-ul Zcoin contine operatiuni de tranzactie inchise si deschise, adica, utilizatorii pot alege modul transferului - deschis, sau anonim. Portofelul de pe site-ul oficial pentru aceasta criptomoneda mentine posibilitatea de lucru prin TOR (The Onion Router).
Dezvoltatorii Zcoin propaga ideologia, cum ca banii electronici ar trebui sa fie asemanatori celor reali sau monedelor medievale si nimeni nu are dreptul sa intreprinda interventii de reglare cum unde si de ce sunt cheltuiti banii. Numarul total de monede Zcoin este acelasi ca si de Bitcoin - 21 000 000.

Principiul de lucru Zcoin

Cum am mai spus, blockchein-ul Zcoin contine tranzactii cat anonime, atat si deschise, utilizatorul isi alege singur modul transferului. Atunci cand se face o tranzactie deschisa, aceasta este asemanatoare cu transferurile Bitcoin, in cazul tranzactiei anonime - monedele sunt distruse ca sa fie re-create din nou dar, la alta adcresa, care a prezentat dovezi de capacitati pentru generarea aceleiuiasi numar de monede, acceptand tranzactiile prin TOR.

Istoria

Zerocoin a fost prezentat pentru prima data in 2013 fiind propusa drept comletare pentru Bitcoin. motivul crearii acestui suppliment era acel ca platile din Bitcoin nu prezinta confidentialitate deoarece toate tranzactiile pot fi urmarite prin sirul de blocuri. In 2015 cei de la Bitcoin au refuzat implicarea tehnologiei Zerocoin in cea al Bitcoin si autorilor Zero mu le-a ramas decat sa anunte elaborarea si lansarea valutei noi care ar include in sine "cele mai bune capacitati criptovalutare" care presupunea, afara de confidentialitate si contractele inteligente.

Diferentarea de Zcash si alte criptovalute

Spre deosebire de Zcash, Zcoin arre o parte a blockchain-ului deschisa, acest lucru fiind facut pentru protejarea contra erorilor de cod. In 2010 o astfel de eroare in reteaua Bitcoin permitea, in caz ca nu se descoperea, crearea a 90 000 000 de monede de catre un singur proprietar, lucru care ar fi dus la devalorizarea brusca al acestuia, o alta situatie similara a avut loc si cu Etherium datorita unei erori in sistemul de contracte DAO cand un singur om a primit cea mai mare parte a monedelor. Zcash nu permite timp pentru detectarea acestora si evitarea hiperinflatiei. Spre deosebire de Dash si Monero, anonimatul tranzactiilor Zcoin nu depinde de numarul ciclurilor de amestecare al monedelor ramanad mereu la nivelul maxim posibil excluzand orice istorie publica al transferurilor.

Interesante

Zcoin a fost spart. Un hacker a profitat de o eroare in cod, cand, in loc de doua semne de egalitae "==" a fost gasit unul singurl "=". Aceasta eroare a schimbat operatorul verificarii valorilor pe operatorul de atribuire. Hackerul a generat 370 000 de monede si le-a vandut la bursa de valori, provocand colapsul monedei.
Dupa spargere, cei dela Zcoin au anuntat despre lucrul asupra de amestecare decentralizat la baza blockchain-ului  Ethereum. Ideea consta in crearea unui set al protocolului Zerocoin compatibil cu versiunea Ethereum, care ar convertarea valutelor pseudoanonime in monede total anonimizate.

Lincuri Zcoin:

Site oficial


RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.