Ultimele stiri
recent

Trei pasi inainte de a cumpara Bitcoin.

Incepeti de la mic (putin)...

Reiesind din experienta-mi personala, recomand insistent tuturor celora care se dau cu dorinta de a cumpara careva din monedele criptovalutare, sa inceapa aceasta "aventura" cu investigari cat mai mici,.. nu mai mari decat pretul unui BTC care, la moment, este de cca. 2530 $ iar de voiti, incercati sa cumparati careva satoshi sau chiar sa-i dobanditi. Procesul de cumparare, trimitere È™i stocare a monedelor criptate difera de serviciile bancare traditionale sau investitii. Sre exemplu, in cazul cand faceti o tranzactie la o adresa gresita nu mai puteti apela undeva, precum la banca, si sa anulati operatiunea, prin urmare, ar trebui mai antai, sa va familiarizati cu toate mecanismele de cumparare, vanzare, stocare s.a. "riscand" cu cantitati monetare minuscule ca, mai apoi sa le puteti ridica sau mari…

Duceti evidenta stricta, scrisa…

Cat de paradoxal n-ar parea acest lucru si, desi criptomonedele sunt rodul tehnologiilor avansate, oricum, n-ar stica sa inscrieti toata informatia despre valutele si conturile dvs pe hartie sau, cel puton, sa creati un document Microsoft Word care poate fi imprimat.  
Pentru stocarea, primirea sau trimiterea monedelor ttrebuie sa aveti si un portofel (vezi aici) in care ve-ti pastra averea stocata.
Fiecare punga electronica are o cheie publica (care arata cam in felul urmator: 1GwV7fPX97hmavc6iNrUZUogmjpLPrPFoE) unde se expediaza monedele dvs, aceasta ar fi ceva de genul contului bancar. Afara de asta, mai exista si chei private care pot arata ca si cea de mai sus sau un sir lun de cuvinte generat de cate punga si care serveste drept parola de intrare in wallet. vreau sa mentionez,  ca nici unul din portofele nu dispune de optiunea amintirii parolei si daca se intampla sa pierdeti cheia privata, pierdeti si accesul la punga si bani evident, pierdeti si investitia PUNCT.

Nu pastrati banii la bursa!..

Pentru convertarea banilor fiabili in cei criptati, aveti nevoie de cont la bursa de valori. de obicei, procedura dureaza cateva zile deoarece, bursa organizeaza un standard de verificari ale identitatii dumneavoastra ca sa stie cine sunteti si sa se asigure ca nu sunteti in cautare.
Dupa deschidere, contul poate fi completat prin transfer bancar sau cu ajutorul card-ului de credit, dupa care va puteti cumpara valuta dorita.  
Daca se intapla ca schimbul (bursa) undea aveti contul deschis, ati cumparat si stocat monedele cumparate va fi spart de atacuri hacker, va puteti pierde banii. spun aceasta, deoarece deja sunt cunoscute cazui de rezonanta cand s-a intimplat asa ceva... Spre exemplu: in 2014 schimbul Mt. Gox la care, pe atunci se petreceau aproape 70% din volumul total de tranzactii BTC a dat faliment din cauza unui atac in rezultatul caruia clientii acesteia au pierdut 750000 de Bitcoin... Daca e sa transferam aceasta suma inbani reali, la pretiri actuale ar fi circa 1,5 miliarde $.
RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.