Ultimele stiri
recent

Expansiunea criptovalitara - Gold Rush-ul zilelor noastre?

Cresterea brusca al preturilr pentru valutele criptate a provocat un interes colosal catre generarea si producerea acestora. Rafturile magazinelor pe care, adineaori, puteai vedea calculatoare si placi video puternice singuratice, gratie preturilor marite, acum sunt ca si maturate. Precomandarile sunt supraincarcate, cei de la retelele de distribuire nu se ispravesc si s-au inmultit escrocii care uau banii si dispar undeva in neant...   
Iata cum putem descri in cateva cuvinte ceea ce se antampla astazi in industria IT odata cu cresterea usturatoare al preturilor criptovalutelor generarea carora este posibila doar prin intermediul placilor video, bunaoara Etherium sau zCash. Desi datorita, lucrurilur descrise, n-au fost crutate nici ASIK-urile, astazi, ne concentram la tematicul cardurilor.
Este practic imposibil sa gasiti in vanzare libera placi grafice din seriile: GeForece 1060, 1070, 1080;  Radeon RX470 / 480/560, ia chiar de se antamla sa le gasiti undeva, va dati cucuie izbitoare la preturile afisate care cu doar careva 2-3 luni in urma erau cu 100-200% mai reduse.
Atunci cand reusiti, totusi sa gasiti vre-o piesa din cele de mai sus pe careva din rafturi, nu va flatati, de regula este singura in vanzare, iar o ferma pentru minierit actuala necesita instalarea a 10 sau mai multor placi grafice. Comerciantii posesori al magazinelor online, la fel nu va pot oferi nimic din aceste serii de utilaj precum nu le gasiti nici chiar in Europa sau, daca aveti acces, in Federatia Rusa, minerii fiind nevoiti sa utilizeze placi mai ieftine si mai putin productive afectand-ui, in careva masuri pe gameri. Alti vanzatori au mers si mai departe punand in realizare minierii (ferme) gata facute, colectate imediat din piese improvizate, cu chip-uri dispersate la maxim, personalizate si cosmice in ceia ce priveste capitolul - PRET dar si acestea “pleaca” precum painica cea calda.
Potrivit unor scurgeri din retea, pe 27 iunie incep vanzarile placilor Radeon Vega Frontier Edition de la AMD, concurenta principala al GeForce GTX 1080, din aceleasi "scurgeri" aflam cum ca pretul placii va fi de circa 1200 $ pe cand alti "insideri" se susotesc ca vanzarile acesteia incep doar in decembrie 2017, iar deficita va continua cel putin pana in 2018... Se mai spune cum ca AMD nu este in stare sa faca fata cerintelor curente iar distribuitorii achizitioneaza placi si chip-uri direct dela producatori contra preturi duble.
Cineva presupune ca situatia se va schimba atunci cand complexitatea retelei va creste atat de mult incat minieritul va deveni ineficient din punct de vedere economic dar,... oare afara de Etherium sau zCash nu mai exista alte criptovalute mult mai accesibile?... Hi, tineti minte? Asa a fost si cu Bitcoin...



RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.