Ultimele stiri
recent

Care este cel mai bun portofel Bitcoin? Ghid complet.

Acest ghid va va ajuta sa va gasiti cel mai bun portofel Bitcoin!
Sfat: Nu exista vre-o punga universala care s-ar potrivi tuturor, dar exista o varietate de portofele pe diferite platforme si seturi caracteristice. Aici va propun posibilitatea de a va alege wallet-ul cu cele mai bune optiuni, dupa opinia dumneavoastra.

Ce reprezinta o punga Bitcoin?

Bitcoin wallet - este primul pas in utilizarea Bitcoin.  
In lipsa unui portofel nu puteti primi, stoca sau, de ce - nu, cheltui averea criptovalutara.
Putem defini punga dvs. drept un canal de interactiune cu reteaua Bitcoin, la fel precum si serviciul banching online actioneaza ca o punte intre utilizator si sistemul financiar, aceasta pastreaza in siguranta cheile private si codurile secrete care va permit sa efectuati operatiuni de vanzare/cumparare s.a. utilizand valute criptografice.
Mai pe scurt: Bitcoin wallet este o aplicatie, site sau dispozitiv, care contine cheile private pentru Bitcoin-ii dumneavoastra .

Tipurile portmoneelor.

Punga hardware - este un dispozitiv electronic fizic, conceput exclusiv pentru depozitarea si protectia Bitcoinilor dumneavoastra. Esenta acestui tip de pungi este acea ca, pentru a efectua vre-o tranzactie criptovalutara, va trebui sa-l conectati la un PC, telefon sau tableta.  
In prezent, sunt considerate drept cele mai populare portmoneele hardware: Ledger Nano S, KeepKey, Trezor.

Acest tip de portofele sunt o optiune excelenta atunci cand aveti nevoie de siguranta garantata si fiabilitatea in tandem cu usurinta si comoditatea deoarece acestea pastreaza cheile si codurile private separate de echipamentul conectat la internet, intr-un mediu protejat permitandu-va sa va pastrati bunurile in conditiii de siguranta chiar si atunci cand sunt conectate la un PC compromis sau nesigur. Chiar si in cazurile cand pierdeti portmoneul, nu va dati cu temeiul grijilor deoarece punga hardware este protejata cu un PIN personal iar in caz de furt sau deteriorare, atunci cand initializati punga, creati un cod special de recuperare care va deschide accesul catre BTC dumneavoastra oricand si oriunde.

Avantajele portmoneelor hardware sunt:
Cel mai simplu mod de a stoca Bitcoin-ii dvs in siguranta.
Protejarea sau restabilirea pormoneului nu va aduce griji prea mari.
Vulnerabilitatile potentiale sun minimalizate.
Procedura de configurare intuitiva chiar si pentru cel mai simplu utilizator.
Dezavantaje:
Preturi relativ mari.

Portofele online
Sunt portofelele Bitcoin care ruleaza pe un PC, smartphone sau tableta cu o conexiune la internet obligatorie. Deoarece punga on-line genereaza cheile private pe dispozitive conectate la Internet, aceste chei private nu pot fi considerate sigure 100%.
Avantajele portofelor on-line:  
Cel mai simplu mod de a stoca o cantitate mica de Bitcoini.
Este convenabil pentru a trimite primi plati rapide.
Unele din ele va permit permit sa efectuati operatiuni pe mai multe dispozitive.
Dezavantaje:  
Este periculoasa stocarea valutei in cantitati mari.

Care pungi, din cele enumerate vi se potriveste?
Daca investiti sau acumulati - aveti nevoie de o punga hadrware, pentru cheltuielile de zi cuzi, utilizati o ppunga online care va mai ofera un avantaj prin faptul ca toate portofelele online sunt gratuite. avandu-si avantajele si dezavantajele sale, fiecare punga isi are scopul sau diferit de cealalta unele fiind axate pe siguranta in timp ce altele sunt superioare in ceea ce priveste rapiditatea si viata privata. va puteti alege cea mai potrivita varianta in functie de necesitatile proprii deoarece raspunsul la intrebarea celui mai bun portofel Bitcoin nu poate fi determinat.

Recenzii pentru cele mai bune pungi hardware:

Ledger Nano S – cel mai ieftin dintre cele trei pungi hardware, echipate cu ecrane.  Va costa aproximativ 63$. A fost prezentat in luna august 2016 de compania Ledger, una dintre cele mai cunoscute in industria Bitcoin.

KeepKey. Portofelul KeepKey a fost lansat pe piata in septembrie 2015 si este considerat al doilea portofel in istorie echipat cu ecran care, fiind destul de mare, le-a  permis autorilor sa adaoge cateva metode de protectie noi care lipsesc la Nano S si Trezor.

TREZOR. Fiind lansat in august 2014 este primul portofel hardware din lume si ofera siguranta depozitarii iar operatiunile la fel de facile precum si pungile de tip online.

Ledger HW.1. Este considerat drept unul dintre cele mai bugetare portofele hardware. Nu are ecran si, prin urmare, acesta nu poate fi considerat atat de sigur precum cele anterioare desi, oricum este protejat mai bine decat fratii sai online.



Recenzii pentru pungile online:

GreenAddress - este prezentat atat online, cat si in versiunile pentru PC, Android sau iOS fiind compatibil si cu pungile hadware Trezor, Ledger Nano si HW.1.  Avand in functionalitate semnatura multipla va va cere confirmarea tranzactiilor ceia ce creste,
intr-o anumita masura nivelul de securitate.

Android

Mycelium - este considerat drept unul dintre cele mai populare portmonee pentru Android. Este foarte usor de utilizat si mai puteti crea, cu aceiasi usurinta, si copii de rezerva.

Breadwallet - superba punga pentru iPhone, care a introdus recent si versiunea pentru Android.  Va permite sa gestionati cheile private avand o interfata de utilizator foarte simpla.

Copay - este de asemenea disponibil pentru utilizatorii Android si este comod in utilizare oferind diferite caracteristici avansate.

Airbitz - o punga Bitcoin pentru iPhone È™i Android cu o autorizare comoda chiar si pentru icepatori. Creaza automat copii de rezerva, astfel, ca  nu trebuie sa va faceti griji la acest capitol.  

GreenBits - este o versiune Android a pungii GreenAddress. Este compatibil si cu pungile hadware Trezor, Ledger Nano si HW.1.

Bitcoin Wallet sau „traista-Shilbah“  - primul portofel Bitcoin mobil. Bitcoin Wallet ofera un nivel ceva mai ridicat de securitate decat cele mai multe portofele Bitcoin mobile fiind conectat direct la reteaua Bitcoin. Are o interfata simpla si doar cele mai necesare functii pentru explorarea tranzactiilor Bitcoin.

iOS si iPhone

Breadwallet - Personal  cred ca breadwallet (si urmatorul in lista Copay) sunt cele mai bune portofele Bitcoin pentru iPhone.  Acesta este distribuit cu open source si ofera utilizatorilor un control complet asupra cheilor private, avand interfata simpla si placuta ceia ce inlesneste operatiunele valutare.

Copay - punga Bitcoin - proiect BitPay open source.  Acesta poate fi folosit pe mai multe dispozitive deoarece este reprezentat in versiuni pentru Android, Windows Phone, iOS si pentru toate sistemele de operare desktop. Printre multele caracteristici celebre vreau sa mentioneez posibilitatea crearii catorva conturi.

Airbitz - o punga simla si usor utilizata pentru iPhone È™i Android cu o autorizare comoda chiar si pentru icepatori. Creaza automat copii de rezerva, astfel, ca  nu trebuie sa va faceti griji la acest capitol.  

PC

Electrum - o versiune simpla pentru Mac, Linux si Windows.  Electrum a fost lansat in noiembrie 2011. Proprietatile sale principale includ suportul portmoneelor hardware (Trezor, Ledger Nano È™i KeepKey) si siguranta stocarii, este potrivit pentru incepatori si utilizatori avansati.

Copay are, de asemenea, o versiune pentru PC.  Afara de proprietatile enumerate mai sus, aceasta aplicatie ofera pposibilitatea de a lucra si cu pungile hardware.






RusRabii

RusRabii

5 comentarii:

  1. Buna. Am si eu o intrebare. Vreau sa cumpar monede Ripple. Pentru asta am nevoie de Bitcoin. Mi am facut cont pe un site de unde pot cumpara cu lei. Iar ca sa mi-i dea trebuie sa am un portofel din cate inteleg. M-ar interesa un portofel gratuit daca exista. Ce imi poti recomanda? Si daca imi poti spune si care sunt urmatorii pasi. Imi cer scuze daca intrebarile sunt de nivel 0 insa abia am inceput sa citesc despre cryptomonede. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, vezi aici:https://goo.gl/ZhQVYL

      Ștergere
    2. Buna Oana, vezi ca de aproape un an poti cumpara Ripple XRP direct cu cardul, chiar daca acel card este in lei iar comisionul este destul de mic. Incearca casele de schimb Coinbase, Binance, vezi aici cum si de unde poti cumpara criptomonede Ripple daca locuiesti in Romania. Va trebuie sa faci verificarea indentitatii pentru a putea cumpara. Dupa ce ai cumparat criptomonedele te sfatuiesc sa le muti imediat intr-un portofel electronic pentru criptomonede de genul Ledger care acum este la oferta, mai multe detalii gasesti aici pret nano ledger s. In cazul in care nu iti poti permite un portofel hardware poti descarca cateva wallet-uri virtuale precum Toast wallet sau atomicwallet, ambele sunt gratuite dar nu stiu cat de sigure sunt.

      Ștergere
  2. Recomand portofele de hartie. Bune pentru orice criptomoneda si foarte sigure.
    Exemplu de site care genereaza: https://portofel-de-hartie.net/

    RăspundețiȘtergere
  3. Poti citi despre wallet-uri si aici: https://ecoindb.com/wallets

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.