Ultimele stiri
recent

Top 3 schimburi altcoin: argumente pro și contra.

Altkoin (nume generalizat pentru toate criptomonedele afara de Bitcoin) au devenit adorabile pentru marea majoritate a comeriantilor din intreaga lume... Piața s-a umplut cu diverse altcoin-uri stridente si promitatoare dar, din pacate, nu toate s-ar putea lauda cu o reputatie de afaceri impecabila, ba dincontra, multe fiind chiar destul de frauduloase. Aceasta piata il poate face pe cineva cu averi fantastice, totodata, lasand-ui pe altii fara nici un ban...  
Schimburile si bursele altkoin pot aparea precum ciupercile dupa o ploaie calda de vara, lucru care confirma necesitatea diversificarii investitiilor in altcoin-uri si, dupa fiasco-ul Exchange Mt.Gox, toti participantii, din motive evidente, se comporta foarte prudent. Colapsul bursei Cryptsy a agravat si mai mult situatia... Dupa doi ani de lucru marcat de numeroase defectiuni tehnice si politici administrative nepopulare, schimbul a ajuns la un declin final dupa o spargere in urma careia au fost furati 7,5 milioane $.
Chiar, fiind precaut si atent, poti da peste schimburi frauduloase. Din acest motiv, majoritatea comerciantilor isi lanseaza activitatile la cele mai fiabile burse sau schimburi criptovalutare.  Aici va prezint primele 3 din cele mai populare dintre ele.


Probabil, cel mai faimos dintre schimburile altkoin.  Acesta ofera un numar mare de perechi de schimb, astfel ancat, un comerciant cu experiena sa-si poata alege in cel mai scurt timp posibil perechea cu care si-ar dori sa lucreze.
Inregistrarea la Poloniex nu difera de inregistrarea pe multe site-uri de acest tip, dar  nu ofera înregistrare instantanee prin intermediul retelelor sociale.  Ca și în cazul altor platforme de tranzactionare on-line, noul utilizator trebuie sa treacă două niveluri de testare. Depasirea primului nivel face posibila retragerea de fonduri de până la 2000 $ pe zi, furnizand informatii cu caracter personal suplimentar, cum ar fi ID-ul si adresa de domiciliu, utilizatorul poate mari aceasta limita la 25.000 $. Pentru a afisa suma mai mare de 25.000 $, utilizatorul trebuie sa contacteze echipa de suport tehnic care   este disponibil prin e-mail, tichete sau live chat. Ultima metoda de comunicare fiind, pentru obtinerea rapida a raspunsurilor la diferite intrebari ce pot aparea in parcurs.  Dar, ar trebui sa fiti pregatiti ca moderatorii nu se grabesc sa rasunda, iar unii utilizatori se plang ca acestea nu sunt destul de suficiente.  
Site-ul oferă autentificarea dublata, precum o fac si alte schimburi on-line.  
Este demn de remarcat faptul ca Poloniex este angajate cu valute fiabile dolarul SUA in care functionează schimbul fiind, de fapt legat de moneda Tether, care este intotdeauna in valoare de 1 dolar. Aceasta problema aduce adesea in eroare incepatorii care incearca sa-si retraga bunuile in bani reali.
Un alt dezavantaj notabil este faptul ca pentru Poloniex nu exista aplicatii mobile desi bursa dispune o versiune a unui browser mobil. Anterior a fost raportat ca exista o aplicatie Google Play pentru Android, dar nu se leaga de schimb si, prin urmare, este considerata periculoasa.  
Site-ul web al Bursei, in comparatie cu alte schimburi, este destul de mare si functioneaza ceva mai lent si sunt rapoarte de la utilizatori cum ca browser-ul se blocheaza atunci cand deschideti mai multe file.  
Necatand la reputatia foarte buna al acestei burse de valori, este de multe ori acuzata de manipulari minore, precum ar fi diferite pompe controlate și interventii in livrarea Ethereum Classic, in plus, Poloniex adesea este afectat de atacuri DDoS iar clientii, de multe ori, primesc e-mailuri de tip phishing.  
Concluzie: In general Poloniex este o bursa viabila pentu cei cointeresati de comertul cu altcoinuri.


LiveCoin nu este concentrata la o parte a lumii anumita, cu toate acestea, ea susține retragerea de fonduri in dolari sau euro,  prin urmare, schimbul este mai interesant celor preocupati de valutele fiabile, cu toate acestea, pe aceasta platforma, gasiti, in abundenta deplina si diferiti altcoini.
Bursa cere celora care folosesc transferurile sa treaca o verificare speciala prin serviciul de suport, pentru toate celelalte cazuri, testarea suplimentara nu are necesitate. Serviciul ofera, de asemenea, doi factori de autentificare - la intrarea și retragerea fondurilor (la fel ca si toate platformele de tranzacționare), in plus, pot fi incluse si postari informative pentru telefonul mobil al utilizatorului. Spre deosebire de Poloniex, in LiveCoin nu exista restricții privind retragerea bunurilor. La fel, ca si majoritatea celorlalte burse, LiveCoin utilizeaza ordine standard, dar, mai ales pentru LiveCoin sunt utilizate ordine de asteptare care, de fapt, ar trebui sa fie activate doar atunci, cand pretul monedei selectate ajunge la valoarea stabilita de catre traider. De fapt, in cazul cand nimeni nu a vazut comanda la un pret stabilit, aceasta stopeaza.
O alta caracteristica notabila este acea ca LiveCoin Exchange ofera monede fiabile contra altkoin-uri, ceea ce lipseste in cele mai multe alte schimburi. Aceast fapt elimina necesitatea de a achizitiona Bitcoin pentru bani reali, apoi altkoin-uri pentru Bitcoin, cu taxe de plati duble la tranzactii.
Spre deosebire de alte schimburi, echipa de suport LiveCoin raspunde rapid si profesional, in plus, echipa mentine si o despartitura FAQ in care orice doritor poate sa-i lanseze intrebarile interesate.
Interfata site-ului este destul de usor utilizabila si funcționeaza destul de rapid in browserele mobile. Din pacate, la fel ca si Poloniex, schimbul nu dispune de aplicatii mobile pentru iOS și Android, un alt dezavantaj LiveCoin este acel ca unele altcoin-uri au o lichiditate slabita.
Concluzie: LiveCoin poate deveni un schimb excelent cu caracteristici utile si unice.


Bittrex funcționează din 2015 si sustine mii de perechi criptovalutare avand doi factori de autentificare si „depozitarea la rece“ pentru majoritatea activelor utilizatorului (cu scopul de a le proteja impotriva eventualelor defectiuni ale sistemului).
Probabil - este una dintre cele mai sigure platforme de tranzactionare on-line, deoarece creatorii sai sunt mandri ca ei sunt „fani de siguranța.“ Cu toate acestea, inregistrarea la bursa poate ii poate intimida pe sustinatorii tainei vietii private datorita acelorasi considerente de securitate precum si faptului ca noul utilizator trebuie sa specifice numele complet, data nasterii, tara, adresa etc...
Din aceleasi motive de siguranta, este imposibila retragerea bunurilor in termen de 24 de ore dupa schimbarea parolei, iar autentificarea cu doi factori suma tranzactiilor va fi limitata la 1BTC pe zi.  
Oricum, chiar si cu aceste masuri de securitate au orice reclamații din partea utilizatorilor. Acestea se plang, spre exemlu, ca singura limba de interfata este engleza, deasemenea exista raportari cum ca sustinerea din partea schimbului de suport tehnic este slaba, ca plangerile nu sunt rezolvate perioade de timp indelungabile s.a. in plus, unii utilizatori invinuiesc bursa ca isi duce o politica netransparenta si provoaca probleme la retragerea bunurilor.
Bursa de valori activeaza drept portofel și platforma de tranzactionare simultan, ceea ce, in combinatie cu masurile de securitate excesive poate fi privit ca un serviciu extrem de convenabil, cu riscuri reduse la minimum.
Bittrex se poate dovedi a fi cea mai bună solutie pentru cei care isi pun securitatea mai importanta decat comoditatile. Deoarece verificarea necesita ceva timp, suportul tehnic poate parea letargic, iar siguranta conturilor de utilizatori, de asemenea, nu este laudabila. Trebuie de menționat, insa, ca odata cu efractia datelor personale ale utilizatorilor Bittrex din 2016, au fost compromise doar acele conturi care nu au inclus factorul dublu de verificare.
Concluzie: In pofida faptului ca Bittrex, in general, este una dintre cele mai bune burse criptovalutare, aceasta, inca are nevoie de careva imbunatatiri.


RusRabii

RusRabii

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Imi cer scuze anticipat deoarece o sa repet aceeasi intrebare care am adresat-o si pe alt site de profil. Va rog recomandati-mi un exchange de unde pot achizitiona altcoin de genul ripple...etc. Tot ce am incercat pana acum au fost litebit, bitfinex, bitstamp, bitsane si exmo. Nu am gasit la nici un exchange posibilitatea de a cumpara altcoin cu un card bancar. Cel putin Romania nu era acceptata decat pt transferuri bancare, ceea ce dureaza foarte mult. Imi puteti recomanda un exchange care sa accepte si Romania pt plata cu cardul pt altcoin? Pentru bitcoin exista deja multi exchange-ri chiar si din Romania, insa vreau sa cumpar si altcoin. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incercati aici: https://yobit.net/en/ , c-cex.com/ , https://x-pay.cc/ ,

      Ștergere
  3. You do such a good job with these posts, I really enjoy reading them.

    Altcoin trading bot

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.