Ultimele stiri
recent

Numarare inversa pentru startul SegWit: datele cheie. (Partea 2)

04 august: ziua lansarii (posibil) al Bitcoin ABC
Desi, inca n-a fost confirmata data exacta, in ziua de 4 august poate fi introdus in circulare noua moneda - Bitcoin ABC.  
Unul din producatorii majori al utilajului pentru minerit - Bitmain a anuntat recent ca in cazul in care BIP91 nu va fi activat pana la 01 august, iar BIP148 va da semne de viata abia dupa 01 august, va lansa un plan pentru circumstante neprevazute. Mai recent, acest „plan de rezerva“ - „Bitcoin ABC“ - a fost anuntat la conferinta Future of Bitcoin.
Istoria Bitcoin ABC va coincide cu istoria Bitcoin doar pana la 01 august, pe urma, probabil, va fi dezvoltat de catre Bitmain si va include o serie de reguli noi si incompatibile iar cea mai importanta din ele ae fi marirea dimensiunii blocului.
Daca ai detinut Bitcoin, atunci la 01 august la 00:00 UTC ar trebui sa obtii automat si Bitcoin ABC, dar, ar trebui sa instalezi un software pentru a putea trimite sau primi monedele. La moment, inca nu dispunem de informatie suficienta dar, daca aceasta lansare devine posibila si evenimentul are loc, cred ca va aparea si informatia necesara.
Daca esti miner, trebuie sa ai posibilitatea de a genera Bitcoin ABC incepand cu 04 august, sau chiar ceva mai devreme.

15 august: modificari posibile al BIP148
Desi, precum si data precedenta, aceasta inca nu este stabilita exact, la 15 august putem deveni martorii lansarii unui al tip de Bitcoin - " NewPoW Bitcoin" sau "NewPoWbtc".
Aceasta furca al BIP148, incepand cu 01 august, va fi realizata de catre utilizatori (nu de mineri) si vor fi respinse orice blocuri care nu si-au aratat disponibilitatea pentru SegWit (pe BIP141).  Acest lucru ar trebui sa stimuleze minerii la urmarea lantului BIP148 (in mod ideal - atata timp, pana cand acesta nu va ramane drept singurul lant in retea). Oricum, inca nu este clara sansa de a se intamla asa ceva si, pana in prezent, putini dintre mineri au facut declaratii cum ca au de gand sa mentina UASF.
In cazul cand mentinerea BIP148 ramane la un nivel scazut, unii dintre utilizatori vor avea posibilitatea sa aleaga un hardfork, pentru a schimba algoritmul de verificare a compatibilitatii. Acest lucru ar putea sa "concedieze" minerii care utilizeza ASIC-ul lor drept echipament invechit (de partea BIP 148) si ar deschide usile pentru minerii noi, probabi, reorientand peisajul catre minerii "casnici", desi temporar.
Grupul de lucru al BIP148, in prezent prelucreaza detalii pentru solutia care ar putea fi propusa dar, se pare ca, in cazul cand pana la 15 august numarul total de capacitati hash angajate in industria miniera Bitcoin 148 va fi mai mic de 15% acest hardfork va primi dezvaluire si poate determina o dezmembrare cu Legasy Bitcoin si o ruptura noua pentru Bitcoin 148 daca unii dintre membrii sai ar refuza sa se alature furcii care va testa algoritmul testarii performantelor.
Daca esti un simplu utilizator si ai mentinut, pana la 01 august, Bitcoin si nu i-ai cheltuit pana la 15 august, ar trebui sa devii, in mod automat, si detinator al NewPoWbtc. Daca ai cumparat sau ai generat, in perioada 01-15 august Bitcoin 148, ar trebui, de asemenea, sa devii detinator al NewPoWbtc, dar daca ai efectuat careva tranzactii, in aceasta perioada - aici inca nu prea este totul clar, insa, cel mai bine ar fi sa te abtii de la orice operatiuni pentru intervalul de tim respectiv.
Daca esti unul din putinii mineri implicati in dezvoltarea Bitcoin 148 utiland echipament ASIC, il poti redirectiona sau chiar sa stopezi lucrul cu el.

Mijlocul-sfarsitul lunii august: Sincronizarea SegWit
In cazul cand minerii reusesc sa evite divizarea retelei prin BIP141, BIP91 sau BIP148, sincronizarea SegWit ar trebui sa se petreaca intre mijlocul-sfarsitul lunii august. Acest lucru, intr-un sens, nu va fi un eveniment in cazul in care se va petrece prin BIP91 sau BIP148, dar aceasta sincronizare inseamna ca toti clientii care sunt gata pentru SegWit vor incepe aplicarea normelor noi in urmatoarele doua saptamani.
Prin urmare, daca esti simplu utilizator si doresti sa utilizezi functiile noi, sau ai vrea sa-ti pastrezi conditiile de siguranta, ai la timp, doua saptamani, pentru actualizarea software-ului.
In cazul cand separarea lantului devine inevitabila, situatia poate deveni mult mai complicata, pana la mijlocul lunii august, ar putea exista unul, doua, trei sau chiar patru tipuri de Bitcoin: "bitkoin148", "NewPoW Bitcoin", "Bitcoin ABC", precum si "Legacy Bitcoin". Desi este greu de spus, cum poate fi rezolvata astfel de situatie, pentru utilizatorul simplu ar fi cel mai bine sa se abtina de la orice tranzactii pana nu se limpezeste totul, pentru mineri, cea mai buna optiune, ar fi asociereal la lantul cel mai profitabil...

De la sfarsitul lunii august pana la jumatatea lunii septembrie: activarea SegWit
Daca se va reusi evitarea bifurcatiei, SegWit ar trebui sa fie activat de la sfarsitul lunii august pana la jumatatea lunii septembrie. Daca utilizezi un client compatibil, poti incepe utilizarea caracteristicilor noi mentinand, in acelasi timp, si o securitate de top-notch.
Daca, totusi, bifurcatia nu va putea fi evitata, situatia va deveni mult mai complicata pentru a putea fi facute careva pronosticuri...

De la sfarsitul lunii octombrie pana la mijlocul lunii noiembrie: hardfok SegWit2x
Pana la sfarsitul acestui an (desi, poate chiar inainte de inceputul anului 2018) ar trebui sa apara hardfok SegWit2x, mai precis, acest lucru se va activa pentru clientii protocolului BTC1 peste trei luni de la sincronizarea SegWit. Aceasta activare inseamna ca, unitatea de baza mai mare de 1 MB va face clientii BTC1 incompatibili cu toti clientii Bitcoin in care nu este furnizat hardfork si se pare ca nu chiar toata lumea este dispusa sa mentina aceasta furca. In special, comunitatea dezvoltatorilor BTC au respins, aproape in unanimitate aceasta propunere, precum si mai multe companii au anuntat intentia de a nu sustine aceste schimbari. Prin urmare, toate acestea pot duce la rupturi noi in retea si la aparitia celei de-a cincea monede...
Daca esti miner si utilizezi doar un client BTC1, apoi la acest moment, pentru a facilita activarea SegWit fara hardfork ar trebui sa utilizezi un alt client, diferit de BTC1.



RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.