Ultimele stiri
recent

Colaps criptovalutar. Ce ne asteapta dupa 21 iulie?..

Haos mare pe piata criptovalutara, cursurile declina rapid intr-atat ca Ethereum a scazut la doar 200$ iar Bitcoin - 2260$, ce se-ntampla, care este cauza panicii?


Escaladarea popularitatii criptomonedelor a dus, anul acesta, la o crestere exploziva a valorilor acestora desemnand cresteri de sute de procente si provocand interes total fata de orice moneda nou-aparuta intr-atat, ca a preocupat intreaga planeta, incepand cu cei de pe Wall Street si terminand cu gospodinele din China. Insa, dupa cum s-a dovedit, sistemul inca nu este gata pentru un astfel de aflux de participanti, iar tema centrala in discutiile participantilor pietii criptovalutare este pericolul de risipire al Bitcoin si divizarea sa in doua parti.


Din context


Prelucrarea tranzactiilor bitcoin se face in asa-numitele blocuri care folosesc o criptografie complexa pentru confirmarea si efectuarea tranzactiei. Fiecare unitate din lant este limitata la doar 1Mb, ceia ce era destul de suficient ceva mai devreme, dar astazi, sistemul a devenit, in lucrul sau, mult mai lent si, uneori, un sumplu proces  poate dura cateva ore provocand companiile furnizoare al sistemelor de lucru cu Bitcoin sa mareasca volumul minim al fiecarei tranzactii taxand operatiunile cu comisioane grele.


Solutionarea acestei probleme vine din doua tabere - Bitcoin Unlimited (BU) si Segregated Witness (SegWit) care propun solutii diferite avandu-si puncte de vedere si interese la fel, diferite care nu coincid cu interesele altora, iar lipsa compromiselor duce la haos printe participantii pietei care nu mai stiu la ce sa se astepte, intre timp ce cursul preturilor criptovalutare marcheaza scaderi semnificative.


Spre exemplu, cea de a doua moneda, in ce priveste capitalizarea si popularitatea pe piata - Ethereum este supusa vanzarilor dure cu reduceri de pana la 200$ sczandu-si citatele la nivelul pe care il arata in luna mai.


La 21 iulie va fi prezentat software-ul SegWit2x, iar pana la sfarsitul acestei luni, va avea loc verificarea proportiei minerilor care au acceptat sa lucreze pe acest sistem. In cazul in care acestia vor fi in numar de mai mult de 80%, divizarea poate fi evitata, in caz contrar, tensiunea va creste mai departe.


In acest caz, este mult prea posibil ca Bitcoin isi va incepe existena in ambele lanturi, in paralel, rezultand doa versiuni al acestei criptomnede. Rezumand acest scenariu, putem confirma, fara indoiala ca cei preocupati de tading criptovalutar vor reevalua rapid preturile ambelor versiuni, ceea ce are sa duca la o volatilitate exagerata.


Primul semnal


Primul val puternic de vanzari a acoperit piata criptovalutara la sfarsitul lunii iunie, care, de asemenea, era asociat de separaea posibila al Bitcoin precum si de problemele Ethereum, aparute in urma lansarii uneia din multele ICO.


La fel, a fost constata si o problema de caracter tehnic care a urmat prin neimplinirea multor cereri, impunand piata sa reactioneze cu vanzari multiple, cre, la un moment, chiar a constatat si un flash-crash provocand o prabusire al cotatiei pana la 96%.


RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.