Ultimele stiri
recent

Tehnologia blockchain - framework-uri in blockchain.

Framework - instrument pentru facilitarea procesului de scriere și lansare a unei aplicații care ajută dezvoltatorii să-si creeze produsele rapid și eficient.

Blockchain-ele cu acces exclusiv sunt mai putin globale decat cele publice deoarece dezvoltatorii nu se dau cu scopul de a construi o infrastructura unica pentru orice industrie. Din acest motiv, cel mai des, dezvoltarea blockchain-elor exclusive are loc la baza framework-urilor, in timp ce blockchain-ele publice se aseamana cu solutiile PaaS (platforma ca serviciu).

Dezvoltarea activa a framework-urilor pentru blockchain-ele exclusive a inceput recent - cu doar cativa ani in urma si cele mai multe dintre ele au codul open source, astfel oricine poate incepe dezvoltarea proiectelor sale cu blockchain-e exclusive. Printre cele mai populare framework-uri pot fi identificate:

IBM Fabric. IBM a inceput sa-si dezvolte framework-ul in 2015. In 2016, gigantul IT a devenit unul dintre fondatorii Hyperledger - proiect sub aripa Linux Foundation, care vizeaza dezvoltarea unor standarde de intreprindere pentru blockchain si registrele distribuite. Framework-ul este scris in Go, iar pentru implimentarea contractelor inteligente, utilizeaza containerele Docker.

Intel Sawtooth Lake. Intel a abordat blockchain-ul din punct de vedere al Internetului Lucrurilor. Dintre caracteristicile Sawtooth Lake, puteti selecta algoritmul de confirmare (consens) proof of elapsed time (PoET), care utilizeaza modulul de calcul SGX incadrat in ultima generatie de procesoare Intel. Implementat in Python.

R3 Corda. Corda - rezultatul muncii consortiului R3, care uneste cele mai mari banci din lume. Spre deosebire de alte framework-uri, Corda nu construieste sisteme blockchain ci registre de distribuire: Corda nu are conceptul de blocuri si replicarea pe scara larga a datelor in ansamblu. Corda este scrisa in Kotlin si accepta contracte inteligente in orice limbaj compatibil cu JVM.

Enterprise Ethereum. In ciuda faptului ca Ethereum este un blockchain public, dezvoltatorii acorda o atentie deosebita utilizarii codului produsului pentru a crea blockchain-e exclusive, anuntand, la inceputul anului 2017, organizarea Enterprise Ethereum Alliance, al carei scop este de a dezvolta functii orientate spre afaceri (de exemplu, separarea algoritmului consens intr-un modul aparte).

Exonum. Un framework open source pentru construirea aplicatiilor la baza blockchain. Se concentreaza pe lucrul cu blockchain-e inchise si se aplica in orice zona: FinTech, GovTech si LegalTech. Spre deosebire de Ethereum, care este o masina virtuala descentralizata care ruleaza simultan pe mai multe noduri din intreaga lume, blockchain-ul construit pe Exonum lucreaza exclusiv pe puterea de calcul a nodurilor de validare care sunt interesate de functionarea acestui sistem si vor asigura functionarea sa fiabilă.

CoCo (Confidential Consortium Framework) de la Microsoft. O platforma open source care serveste la construirea blockchain-elor scalabile si confidentiale care indeplinesc cerintele esentiale ale intreprinderilor: cresterea productivitatii si reducerea costurilor, permitand astfel acestora sa implementeze blockchain-ul mai eficient si mai rapid.

Afara de acestea, exista si alte framework-uri precum: Chain, Monax, Symbiont, Axoni si multe altele. Exista, de asemenea, o serie de initiative care incearca sa apropie blockchain-ul Bitcoin de mediul de afaceri, cum ar fi BloqEnterprise.

Ma puteti urmari si pe Telegram, adresa: @ROBlockchain
RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.