Ultimele stiri
recent

Tehnologia blockchain - Bitcoin si Ethereum caracteristici si diferente.

Ethereum - o platforma software deschisa, bazata pe tehnologia blockchain, care permite dezvoltatorilor sa creeze si sa implementeze aplicatii distribuite.

In general, Ethereum este o incercare al dezvoltatorilor de a crea un sistem blockchain care ar fi cel mai eficient si convenabil pentru operatiunile cu fonduri banesti. Aceasta tehnologie va permite sa creati un algoritm prin care, o multime de operatiuni, pot fi efectuate programabil. Eterul poate fi utilizat pentru crearea retelelor de jocuri de noroc, retelelor sociale, diverselor contracte etc.
Este o moneda din generatia a doua bazata pe o retea descentralizata avand la baza sa un blockchain care permite lansarea contractelor inteligente si dezvoltarea diferitor aplicatii.

Unicitatea Ethereum este acea, ca platforma ofera o oportunitate de a asigura restructurarea oricarui proces care opereaza, in prezent, pe principiile Bitcoin. Cu alte cuvinte, aceste servicii pot functiona fara stocarea datelor.
Avantajul lor este acela, ca ele pot oferi o transparenta deplina al tranzactiilor si sunt total protejate de hacking. De asemenea, in cadrul acestui sistem pot fi create valute personale ale utilizatorilor.

Principiul Ethereum - aplicatii descentralizate care sunt realizate in rețele controlate si determinate. Avand codul sursa construit de catre participantii din intreaga lume, Ethereum a fost dezvoltat drept o platforma adaptabila si flexibila pentru orice proiecte si aplicatii pe net.

Drept unitate de schimb al acestui sistem serveste moneda sa criptata -  Ether, functionalitatea careia nu se limiteaza doar cu plati, ci poate fi utilizata pentru a efectua tranzactii cu diverse resurse, inclusiv active financiare, lucru care devine posibil datorita contractelor inteligente care au fost realizate, pentru prima data, anume in blockchain-ul Ethereum. 

In general, Bitcoin si Ethereum se aseamana mult intre ele, avand un cod sursa in care sunt combinate 4 componente principale:
  • Mecanismul cryptocurrency;
  • Blockchain;
  • Mecanismul de confirmare;
  • Comunitatea minerilor.
Oricum, in ciuda similaritatii acestor elemente, totusi, acestea indeplinesc functii radical diferite, motiv care face ca dezvoltarea acestor valute sa fie, in mare masura, diferita.

Primul lucru care ar trebui sa fie retinut este acela ca Bitcoin a fost dezvoltat drept un mijloc de asigurare a tranzactiilor cu o retea descentralizata, activitatea blockchain-ului careia se limiteaza doar la costul monetar (drept vorbind - fiabil). Mai recent, Bitcoin a inceput sa fie utilizat si pentru scenarii care nu au relatii directe cu finantarea - stocarea valorilor si asa-numita incredere descentralizata. Aceasta inseamna ca relatiile dintre parti pot fi mai de incredere, deoarece se exclude influenta ierarhiei din afara iar, oportunitatile disponibile initial au inceput sa se realizeze abia recent.

Initial, Ethereum a fost dezvoltat drept un instrument universal, mai mult decat atat, fiind lansat ca o platforma noua el a reusit sa scape de unele probleme existente in Bitcoin. De exemplu, tranzactiile din blockchain-ul Ethereum sunt efectuate in 20-30 de secunde, in timp ce Bitcoin lucreaza cu ele aproximativ 10 minute.

Din punct de vedere practic, Ethereum este mai eficient, deoarece are suportul unor instrumente de programare complete, care se gasesc in multe aplicatii. In plus, blockchain-ul sau are o eficienta mai mare pe o perioada lunga de timp, deoarece nu are restrictii asupra dimensiunii blocului.

Datorita faptului ca pentru blockchain-ul Ethereum au fost dezvoltate limbi de programare speciale, accesul la informatii devine mai convenabil si este oferit in timp real. In Bitcoin, acest lucru este imposibil de implementat.

Un alt avantaj este acela ca la extractia (mineritul) Ethereum pot participa si utilizatorii simpli, deoarece aceasta nu necesita echipament special si oricine poate descarca clientul ca sa devina miner. Acest lucru inseamna ca Ethereum este mai accesibil decat Bitcoin, pentru extractia caruia aveti nevoie de mai multa putere de calcul.

Etherul, la randul sau, are mai multe avantaje fata de produsele similare. Moneda are un rang inalt de  protectie impotriva hacking-ului, iar blocurile din sistem reprezinta, mai degraba, o ramificare arborescenta decat un lant standard. Controlul tranzactiilor nu se efectueaza nici printr-un un sistem, ce inseamna ca moneda este descentralizata si independenta fata de banci si guverne. Operatiunile criptovalutare (cu Ether) sunt foarte protejate si inchise.
Ethereum nu este doar o moneda digitala, ci un intreg sistem de operare. Serviciul poate fi folosit:
  • pentru efectuarea calculelor;
  • in partajarea fisierelor;
  • pentru operatiuni de schimb online;
  • la crearea ofertelor pentru bursele valutare.
Ma puteti urmari si pe Telegram, adresa: @ROBlockchain


RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.