Ultimele stiri
recent

Tehnologia blockchain - Etapele cheie (recapitulare).

Rezumarea principiilor de functionare a tehnologiei blockchain.

Initierea tranzactiei si lansarea acesteia in retea. Atunci cand apare necesitatea de efectua un transfer nou, utilizatorul creeaza, in retea, o tranzactie, activand astfel activitatea intregului sistem care genereaza o cheie de acces la transferul trimis dupa care expeditorul o transmite destinatarului.

Formarea unui bloc de tranzactii. Tranzacția, fiind lansata in retea, participa la formarea unei unitati noi (bloc de tranzactii), care contine informatii despre suma transferului, data, ora si alte informatii despre plata trimisa. Blocul format este, indispensabil, legat de cel anterior.

Distribuirea blocului pentru verificare (validare). Dupa formare, blocul nou creat este trimis instantaneu tuturor nodurilor cheie pentru verificarea datelor privind starea initiala a blocului.

Includerea blocului in lantul blocurilor (blockchain). Dupa confirmare, blocul este introdus in baza de date, lantul este actualizat si informatiile despre acesta sunt introduse in registrul general, dupa care modificarile sau stergerile informatiei devin imposibile. (Important: informatia despre tranzactie devine cunoscuta tuturor utilizatorilor sistemului, iar continutul sau numai celora ce detin cheia privata).

Etapa finala a tranzactiei. Dupa confirmarea blocului, participantii confirma intregul lant. Tranzactia este validata si savarsita.

La sfarsitul acestui rezumat putem spune cu siguranta ca blockchain-ul este o tehnologie care organizeaza si stocheaza informatii intr-un mod special, oferind utilizatorilor cateva prioritati in comparatie cu alte baze de date, si anume:
  • Transparenta. Accesul la toata istoria evenimentelor - transferuri banesti, contracte si alte inregistrari - este, in permanenta,  deschis tuturor participantilor la sistem.
  • Descentralizarea. Istoricul tranzacÈ›iilor este stocat de catre fiecare participant pe hard disk-ul sau si nu pe vre-un server principal.
  • Anonimatul. Pentru a activa in blockchain, nu trebuie sa va dezvaluiti identitatea.
  • Egalitatea. In blockchain nu exista administratori, toti participantii au acelasi statut si posibilitati.
  • Securitatea. Nimeni nu poate falsifica sau schimba informatiile inregistrate in blockchain. Puteti fi siguri ca aceasta este fiabila.
Ma puteti urmari si pe Telegram, adresa: @ROBlockchain

RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.