Ultimele stiri
recent

Uitati despre Ethereum - de ce anume Litecoin este adversarul principal al Bitcoin?..


Abia de cum isi facu aparitia pe pata, Ethereum este definit drept principalul concurent al Bitcoin  si acest fapt na-r trebui sa mire pe cineva, modernizand tehnologia Blockchain acest sistem a intrat cu pasi mari in lumea criptografica, ocupandu-si pe drept locul doi in ierarhia criptovalutara dar, cu toate astea, aici vom inceraca sa ne expunem cu parerea ca mai e cineva care ar putea sa-i faca o concurenta demna de mentionat si chiar are toate sansele sa-l lase in urma in lupta de a detrona Bitcoin-ul si a deveni valuta №1 - Litecoin,.. de ce anume el?..


Pentru acest an, capitalizarea agregata a pietei criptovalutare a crescut de la 17,7 miliarde dolari la peste 300 miliarde de dolari (date din 30 noiembrie). In mai putin de 11 luni, valoarea tuturor activelor virtuale a crescut cu peste 1620%. Pentru comparatie, piața de valori americana, tinand cont de dividende, a adus investitorilor o medie de 7% pe an, cu alte cuvinte, actiunile au cedat criptoactivelor pe toate fronturile si au ramas cu mult in urma.


Liderul de necontestat il mentine bitcoin (Bitcoin) costul caruia, in luna ianuarie, nu depasea $ 970, iar acum este de peste 10 000$ cu o capitalizarea actuală de 174 de miliarde de dolari. Datorita acestui fapt, Bitcoin deja depaseste capitalizarea General Electric (NYSE: GE) - una dintre cele mai mari companii americane incluse in indicele Dow Jones Industrial Average.


Competitorul principal al Bitcoin nu este Ethereum…


Oricum, Bitcoin nu este singur in incercarile sale de a cuceri cele mai marialtitudini, site-ul CoinMarketCap.com ne arata rezultatele a 1327 criptovalute multe dintre care se dezvolta pe blockchaine proprii si putin se aseamana cu cele care au trezit boom-ul criptovalutar pe care avem ocazia sa-l urmarim la timpul actual.


Blockchain - este baza de date digitala descentralizata a tuturor tranzactiilor, el le proceseaza si inregistreaza fara interventia unor intermediari, precum ar fi bancile sau uniunile de creditari. Barierele reduse la intrare permit oricui, cine dispune de cunostinte suficiente in domeniu, timpu si banii suficienti sa-si creeze propriul blockchain, bunaoara, de aici si concurenta intre valutele criptate este destul de ridicata.


Traditional, Ethereum (ETH) este considerat drept concurentul principal al Bitcoin bucurandu-se de a doua, dupa marime, capitalizare si de cele mai bune rate de crestere in 2017. In plus, blockchain-ul la baza Ethereum este testat in 200 de proiecte diferite in cadrul Enterprise Ethereum Alliance, totodata, acesti giganti criptovalutari par sa aiba misiuni complet diferite. Dezvoltatorii companiei Ethereum intentioneaza sa promoveze blockchain-ul lor in dezvoltarea relatiilor dintre companii, ignorand oarecum functiile sale ca mijloc de plata, pe cand dezvoltatorii Bitcoin s-au concentrat exclusiv asupra functiilor sale valutare si doar in ultimul timp incearca sa atraga atentia busines-ului catre tehnologia sa blockchain si desi, intr-o oarecare masura, aceste valute concureaza intre ele, in realitate, nu prezinta vre-o amenitare direca reciproc.


Sa facem cunostinta cu adversarul principal.


Daca e sa ne axam pe cele citite mai sus, principalul rival pentru Bitcoin pare a fi Litecoin (LTC) cu o capitalizare de 4,8 miliarde de dolari fiind clasat doar dupa Bitcoin Gold, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum, Dash si insasi Bitcoin.  


Din multe puncte de vedere, Bitcoin și Litecoin sunt foarte asemanatoare, ambele au un numar limitat de monede, desi timpul pentru calcularea blocurilor pentru Litecoin este ceva mai scurt. Ca urmare, platile in rețeaua Litecoin sunt mai rapide, dar si recompensa minerilor este, la fel, mai mica in plus, ambele monede sunt mult mai vechi decat majoritatea analogiloor (Bitcoin a aparut in 2009, Litecoin a fost creat in 2011), cu alte cuvinte - acestea sunt deja monede mature, daca am putea sa ne exprimam in asa fel.


Ceea ce le uneste cu adevarat, este tendinta de a deveni un mij;oc comun de plata si, incepand cu anul 2014, cinci companii mari au acceptat platile in Bitcoin dupa care s-au alaturat si alti comercianti mai mic.  


In acest sens, Litecoin nu este atat de reusit si aceasta datoreaza mai mul faptului ca creatorul sau Charles Lee nu se prea preocupa de dezvoltarea proiectului sau si doar recent s-a intors in echipa dezvoltatorilor, iar magazinul on-line Overstock.com a devenit primul comerciant cu amanuntul care a acceptat platile in Litecoin dupa care s-au alaturat si alte structuri comerciale.


Litecoin are, cu siguranta, un potential destul de mare si, dupa multasteptata actualizare SegWit, care a devenit cruciala in ceea ce priveste cresterea capacitatii pentru blockchain si reducerea timpului si costului de procesare al tranzactiunilor, ar trebui sa devina mult mai atragator pentru afaceri si eventualii investitori. Cu toate acestea, Charlie Lee nu considera cum ca Litecoin ar putea face concurenta pentru Bitcoin, el este convins ca ambele valute pot exista cu succes si pot lucra pentru binele celeilalte desi, acest lucru, inca ramane de vazut...


Riscul eventual pentru toate criptovalutele (inclusiv Bitcoin și Litecoin).


Intr-o oarecare masura, toate cripto-valutele, inclusiv Bitcoin È™i Litecoin, impartasesc un obstacol semnificativ in calea riscurilor - barierele scazute la intrare. Nimeni nu sustine cum ca tehnologia blockchain va schimba radical procesul de efectuare a platilor pentru un sir intreg de industrii, intrebarea consta doar in ceea cand se va intampla acest lucru si care blockchain-uri v-or fi folosite pentru asta?...  


Investitorii sunt cunoscuti pentru reevaluarea ideilor noi si aproape fiecare aparitie a unei tehnologii revoluționare, cum ar fi business-to-business prin Internet, construirea hartilor genetice, imprimarea in 3D, a fost insotita de bule. Nu putem spune ca, pentru un termen lung, companiile din aceste industrii nu au avut succes, dar acest lucru sa intamplat cu mult mai lent decat se asteptau investitorii. Același lucru se poate intampla si in blockchain.


In plus, exista un pericol real in care companiile nu ar prefera blockchain-ul Bitcoin, Litekoin, Ethereum sau altele, in lumea cripto-valutara concurenta este incredibil de mare, iar preferintele se schimba instantaneu.  


Va putea Litecoin sa provoace superioritate pentru Bitcoin?..  Timpul o va arata...

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalul meu Telegram.



RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.