Ultimele stiri
recent

Banii digitali vs. cryptocurrenci - diferenta.


Deseori, noțiunile de "cryptocurrenci" și "moneda digitala" sunt considerate drept sinonime, insa aceasta este, initial, o greseala in mod fundamental. Aici vreau sa va povestesc, prin ce difera aceste doua notiuni si care sunt beneficiile combinarii avantajelor ambelor pentru sistemul financiar global.
Ce este moneda digitala?
Moneda digitala - banii folositi de catre posesorii acestora prin intermediul tehnologiei internet, acestia exista doar in mod virtual si nu au un echivalent fizic in lumea reala desi, au toate caracteristicile banilor traditionali. Lafel, precum si valutele fiabile, ei pot fi primiti, transferati si schimbati contra oricare din monedele traditionale, de asemenea, cu ajutorul lor, puteti achita oricare bunuri si servicii precum: comunicatii mobile, internet, facturi in magazine online etc. Pentru monedele digitale nu exista hotare geografice sau politice si pot fi expediate sau primite oriunde nu v-ati afla si, de fapt, pot fi considerate drept depozite bancare.
Ce reprezinta cryptocurrenci?

Cryptocurrenci - o varietate al monedelor digitale, este un bun care se utilizeaza drept mijloc de schimb cu certitudine, deoarece se bazeaza pe criptografie care, la rindul sau, isi are drept obiectiv - siguranta schimbului de date. Criptografia creaza si analizeaza algoritme si protocoale astfel, ca informatiile transmise sa nu fie modificate sau distruse de terti, combinand in sine principii din diferite stiinte dintre care cea mai principala este matematica. Pentru cryptocurrenci se utilizeaza tehnologia blockchain si registrul de distribuire datorita carora, devine practic imposibil orice tip de control al retelei pe intregul spatiu de utilizare.
Prin ce se deosebesc?

In pofida faptului ca cryptocurrenci este un tip de moneda digitala, intre ele, exista diferente fundamentale.
Structura 
Moneda digitala este centralizata: exista un anumit grup de persoane si o retea de computere care monitorizeaza tranzactiile. Cryptocurrnci, la randul ei, este descentralizata, iar regulile sunt stabilite de majoritatea membrilor comunitatii criptografice.
Anonimatul
Utilizarea monedei digitale necesita identificarea utilizatorului prin verificarea actelor emise de catre agentiile guvernamentale, pe cand investigatiile, sau alte manipulari in cryptocurrenci nu necesita verificari insa, cu tote acestea, nu va ofera o anonimitate completa, necatand la faptul ca adresele nu contin informatii confidentiale (nume, inregistrare etc.) - fiecare tranzactie poae fi urmarita.
TransparenÈ›a 
Moneda digitala este opaca si, in cazul acesteia, nu puteti vedea ordinele de plata deoarece sunt strict confidentiale, pe cand, operand in cryptovalute, puteti vedea listele tuturor tranzactiilor al oricarui utilizator, deoarece fluxurile de venituri sunt plasate intr-un lant public transparent.
Gestionarea tranzactiilor 
Sistemul monetar digital asigura existența unei autoritati centrale care rezolva orice probleme posibile si, la cererea participantilor, tranzactiile pot fi anulate sau inghetate la fel, aceleasi proceduri, pot fi efectuate si la cererea autoritatilor in cazul suspiciunilor de frauda sau spalare de bani. Fiind reglamentata de comunitate, cryptocurrenci, nu presupune astfel de operatiuni si este prea putin probabil lucrul cum ca utilizatorii vor aproba careva schimbari in blockchain, cu exceptia unor precedente rare, ex. ruperea DAO, desi nici atunci n-a avut loc o decizie unanima.
Aspecte juridice
Pntru monedele digitale sunt elaborate anumite cadre juridice, precum ar fi Directiva 2009/110 / CE al Parlamentului European sau articolul 4A din Codul comercial unic al Statelor Unite care, insa, nu este valabil in cazul monedelor criptate deaoarece, in majoritatea tarilor, statutul acestora inca nu este stabilit.
Punctele forte si slabiciunile banilor digitali.

Intr-un sistem centralizat, exista un grup de oameni responsabili de starea intregului sistem si atunci cand apare vre-o eroare, puteti face o cerere catre companie in scopul reprimarii tranzactiilor, pe cand intr-un sistem descentralizat, acest lucru este imposibil.
Pe de alta parte, rețelele centralizate stocheaza o multime de informatii confidentiale despre utilizatori care pot fi pierdute, furate sau transferate agentiilor de aplicare a legii la cererea instantei, pe cand in retelele descentralizate nu exista astfel de probleme.

Posibilitatile combinarii avantajelor.

Introducerea sistemelor centralizate intr-o retea descentralizata poate avea un succes unic.
Astazi, peste 2 miliarde de persoane nu au conturi bancare si, prin urmare, nu utilizeaza servicii bancare, mai mult de 5 miliarde de oameni folosesc telefoanele mobile si acest numar creste rapid.  Astfel, este posibila introducerea unui sistem bancar intr-o retea mobila, in care tehnologia blockchain si cryptocurrenci v-or oferi transparenta, securitatea si descentralizarea iar fondurile digitale, la randul lor, vor oferi autoritati de supraveghere, portmonee si setul de reguli necesare.


Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalul meu Telegram.  



RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.