Ultimele stiri
recent

Criptovalute de perspectiva pentru investitii in 2018.


Desi am scris, ceva mai devreme, despre valutele care merita atentia celora ce doresc sa faca investigatii in ceea ce astazi numim cu totii cryptocurrenci, aici vreau sa mai aduc la cunostinta voastra cateva monede de perspectiva care au toate sansele sa ramana in top, astfel aducand venit si satisfactie investitorilor.
Cu toate acestea, nu uitati ca orice investitie, pe langa avantajele posibile, mai implica si riscuri a caror amploare depinde analiza adecvata a tuturor informatiilor posibile. In orice caz, in aceasta postare, vin cu cateva sfaturi si opinii personale si nicidecum nu reprezinta o garantie absoluta in alegerea monedelor profitabile. Oricum, alegerea ramane dupa fiecare din voi si, ... TINETI MINTE: "Chiar de aveti de castigat mii de procente, atunci cand pierdeti, pierdeti suta...".
Nu vreau sa mentin cum ca nu au dreptate cei care se dau cu increderea in proiectele mai "vechi", precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin s.a., dar, pentru investitii de succes, ar trebui sa se faca si o analiza al monedelor nou aparute care, pe langa o promovare valoroasa, au reusit sa ocupe locuri dure in clasamentele TOP-10 sau TOP-20.

Criteriile care afecteaza cursul unei anumite monede criptografice:
  • mentionarea in mass-media si in resursele specializate;  
  • dependenta de produsele fabricate cu succes;
  • furnizarea de bani cu produse sau servicii cu valoare obiectiva;  
  • stabilitate, confort si oportunitati suplimentare atunci cand se utilizeaza.
Investitiile pe termeni lungi sunt semnificative odata cu interesul constant si in crestere al unei game largi de investitori si utilizatori. Investitorii privati prefera sa-si toarne bunurile intr-un proiect care este la auzul tuturor si anume aceasta serveste drept motiv, pentru multe start-up-uri, sa-si cheltuie aproape 50 la suta din buget pentru campaniile de marketing si publicitate. Totodata, trebuie sa mentionam ca, odata cu cresterea acestui tip de cheltuieli, devine mult mai probabil si faptul cum ca aveti de-a face cu un proiect umflat artificial.

Al doilea criteriu il constituie sprijinul monedei pentru o afacere functionala si profitabila. O serie de start-up-uri au lansat ICO pentru implimentarea diferitor dezvoltari inovationale sau pentru extinderea activitatilor cu produse deja comercializate. Cel ma des, toate astea se intampla in domeniul IT sau al finantelor desi, uneori, putem antalni si proiecte care nu au nici o legatura cu internetul sau calculatoarele. Drept astfel de exemplu atipic poate servi ICO-ul lansat, la mijlocul verii, de o ferma din regiunea Moscovei - LavkaLavka.

Perspectivele startup-urilor sunt confirmate de punerea in aplicare progresiva a punctelor din foaia de parcurs publicata. Increderea in echipa creste atunci cand toate etapele sunt implementate intr-un timp prestabilit. Un alt moment important, care mareste atractivitatea monedelor este anuntul si rezultatele reale in formarea ecosistemului.

In prezent, cele mai atractive proiecte pot fi impartite in mod conditionat, in urmatoarele tipuri:
  • coinuri vechi / jetoane cunoscute;  
  • monede nou-aparute ce ropun solutii tehnice care corecteaza greselile si neajunsurile valutelor anterioare;
  • disponibilitatea produselor efective;  
  • legatura cu economia reala;  
  • anonimatul.
Monedele cu perspectiva in 2018.

Fara indoiala, primele trei locuri din top sunt ocupate de vechile cunostinte: Bitcoin, Ethereum si Litecoin. Nu vreau sa ma opresc la caracteristicile acestora deoarece puteti gasi informatii despre ele cand si unde va doriti, sunt destul de cunoscute si la auzul tuturor.

IOTA (IOTA, MIOTA)
ICO - decembrie 2015 (startul proiectului)
Capitalizarea - 8,1 miliarde USD (locul 5);  
Numarul de monede - 2 779 530 283;  
Volumul zilnic de tranzactionare al masei totale a monedelor este de 10-20%.
Odata cu aparitia acestei monede, analistii i-au prezis o crestere rapida si stabila deoarece a fost anuntat drept un proiect cu absenta taxelor de tranzactie, astfel, facand posibile si platile mici (microplatile). Acest lucru permite achitari si in "Internetul lucrurilor" (de aici vine si numele monedei Internet Of Things, IOT).
Rata acesteia a inceput ss creasca rapid doar in ultima luna a anului 2017 - intre 26 noiembrie si 6 decembrie costul monedelor IOTA a crescut de la 1,40 $ la 5,36 $.  Acest lucru se datoreaza semnarii unui acord privind utilizarea protocolului Tangle intre IOTA si un sir de companii, inclusiv Microsoft, Samsung si Volkswagen. de asemenea, in cercetarea domeniului, s-au implicat si cateva universitati de frunte din lume.

Monero (XMR)
Creat - 18.04.2014;  
Capitalizare - 3.606 miliarde USD (locul 9);  
Numarul de monede - 15 439 623;  
Sistem parential - Bytecoin;  
Protocol - CriptoNote;  
Emisie - nu este limitata in timp.
Sustinere sistemului se efectiaza prin protocolul Criptonote, creat in 2012 si utilizat in mai multe criptovalute similare. Sistemul de recompensare pentru minerit este similar cu cel al Bitcoin, dar corectia se efectuaza fara probleme odata cu formarea fiecarui bloc, care, in opinia dezvoltatorilor, exclude efectul socului.
Procesul Criptonote implica reducerea eficientei mineritului folosind procesoare specializate. Aceasta reduce probabilitatea concentrarii puterii de calcul intr-un grup mic si punerea in aplicare a "atacului de 51%". Popularitatea lui Monero a provocat ingrijorarea europol-ului din cauza fluxurilor financiale incontrolabile fiind exprimate sub forma "lipsei controlului asupra traficului de droguri si a finantarii pornografiei infantile".

Stellar Lumens (XLM)
Creatorii: Jed McCaleb, Joyce Kim;  
Lansare - 8 aprilie 2015;  
Conducerea fondului de sprijin - Greg Brockman, Joyce Kim, Keith Rabis, Shivani Shiroi;  
Consultantii de baza - Sam Altman, Patrick Collison, Joey Ito, Matt Mullenweg, Nawal Ravikant, Greg Stein;  
Capitalizarea - 2,6 miliarde USD (locul 11);  
Cifra de afaceri zilnica - 374 milioane USD.
Proiectul este o furca al Ripple. Motivul separarii este - neconcordanta cu politica de control si indoiala in descentralizarea actuala a monedei criptografice materne. Initial, sistemul Stellar functiona pe baza Ripple, insa peste sase luni si-a dezvoltat protocolul propriu. Creatorii au eliminat neajunsurile Ripple - opacitatea managementului, legatura cu organizatiile comerciale, indisciplinarea distribuirii primare a monedelor.
5 % din numarul total de monede sunt indreptate pentru sustinerea si dezvoltarea proiectulti, fondul de sprijin publica, in mod regulat, rapoartele de utilizare. Restul monedelor au fost distribuite gratuit, in mare parte intre diverse organizatii non-profit (necomerciale).

Technologia Stellar este utilizata de o serie de organizatii, in special, pentru implimentarea programelor de caritate, medicina si tehnologii de comunicare in statele africane. In toamna lui 2017 compania IBM a anuntat despre perspectivele utilizarii protocolului Stellar.

Stellar Lumen au una dintre cele mai rapide cifre de afaceri printre criptovalute - volumele vanzarii zilnice variaza intre 10 si 20 la suta din numarul total de monede.

Cardano (ADA)
Creator - Charles Hoskinson;  
Inceputul dezvoltarii - 2014;  
Capitalizarea - 3,3 miliarde dolari (locul 10);  
Numarul de monede - 25 927 070 538.

Discutiile active in jurul acestui proiect au inceput abia la sfarsitul lui noiembrie 2017, cand capitalizarea sa a inceput o crestere dramatica si neasteptata.

Timp de trei saptamani, pretul monedei a crescut de 12 ori. Motivele pentru aceasta fiind mai multe:
  • Charles Hoskinson - inainte de crearea ADA, a fost observat in dezvoltarea sistemelor Ethereum si Ethereum Classic;  
  • Cooperarea cu universitatile din Edinburgh si Lancaster;  
  • Includerea monedei in listing-ul celor mai cunoscute burse de valori, inclusiv Bittrex.
Echipa de dezvoltare sustine cum ca Cardano este in mod semnificativ superior, in multe privinte, concurentului sa principal - Ethereum. In mod literal, ei cred ca platforma Ethereum nu poate concura cu descendentii sai din cauza oportunitatilor limitate si a uzurii morale.
Probabil, cresterea fenomenala a capitalizarii ADA este legata de anumite operatiuni ale investitorilor mari sau de asa-numitul fenomen de "intelepciune a multimilor". Prezicerea perspectivelor Cardano devine dificila chiar si pentru viitorul apropiat si este mult prea probabil ca surprizele din partea acestei monede nu s-au epuizat odata cu cresterea brusca din noiembrie si decembrie 2017.

Rezumat.

Investitiile in cryptocurrenci asuma profit superior fata de investitiile in hartiile de valori su imobiliare, dar nu sunt excluse nici pierderile semnificative sau chiar catastrofice din cauza activitatii speculative al investitorilor majori, lipsa mecanizmelor de reglamentare, schimbarea legislativului etc. Prin urmare, drept cea mai utila recomandare poate servi urmatoarea: "Investiti doar suma care nu va fi critica in caz de pierdere, formati un portofoliu de investitii pe baza catorva monede, adica - nu puneti totul pe cea care va pare mai profitabila. Aceasta va va reduce riscurile la minim desi, va reduce semnificativ si profitul potential."

Colapsul complet si revocabil al lumii criptovalutare a fost prognozat de nenumarate ori insa, istoria dezvoltarii timp de 9 ani ne arata contrariul - dinamica dezvoltarii acestei piete depaseste chiar si previziunile cele mai optimiste. Actualmente, avem o multime de companii si persoane fizice "serioase" care investesc, cu succes, in diferite valute criptate si nu exista motive datorita carora acest proces poate suferi modificari drastice.

Aceasta revizuire a fost compilata pe baza datelor privind proiectele deja existente, insa, ca si mai inainte, in 2018 isi vor da aparitia inca multe monede promitatoare. Va multumesc!

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalul meu Telegram.


RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.