Ultimele stiri
recent

Cryptocurrency - cum sa-ti alegi moneda pentru investitii. Semnale de perspectiva.


Diversitatea enorma al valutelor deja existente pe piata ii face pe pe multi, din cei care si-ar dori o investigatie in acest domeniu, sa se piarda in fata dilemei in ceia ce priveste alegerea celei mai profitabile din ele. Sigur, atunci cand acestea ar putea fi numarate pe degete, n-ar fi deloc dificil sa va dati cu alegerea, insa nu in cazul cand numarul acestora, deja, a trecut de o mie si multe din ele sunt lipsite de careva perspective, iar altele - produse de escrocherie. In acest caz, ca sa aveti sansa de-a face o invesrigatie de succes, a-ti avea nevoie de luni intregi de analize sau ar trebui sa va deziceti de aceasta idee.
Cu toate acestea, exista anumite semne datorita carora am putea deslusi moneda care isi are sansele de capitalizare si, evident, dezvoltare semnificativa. Desi nu exista garantii suta la suta, posibilitatea sesizarii acestor semnale va poate mari suficient sansele multiplicarii capitalului turnat. Deci…
Factorii de influenta predecesori succesului.
Alegerea obiectelor investitionale de perspectiva incepe, intotdeauna, cu analiza pietei si a necesitatilor acesteia iar esecul unei monede criptate, in cele din urma, se reduce la reducerea oportunitatilor pentru consumator
De exemplu, furcile bitcoin puteau oferi careva sanse de castig atunci cand afara acestuia nu mai existau careva produse de alternativa. Ceva mai tarziu, atunci cand societatea criptovalutara inca mai spera ca acestea vor fi cumva finalizate, inca mai aveau sansele de-asi depasi succesorul dar, odata cu stoparea dezvoltarii tehnologice, au ramas neschimbate.
Astazi furcile, care, initial, nu ofera nimic inovativ, nu mai au careva sanse. Similara este si situatia cu altcoinii care, lansand-se pe piata drept alternative al Bitcoin si oferind utilizatorilor varietati tehnologice noi, necesita inovatii active, altfel - isi pierd orice avantaje posibile. Desigur, tehnologiile si inovatiile nu raman drept unicile oportunitati necesare pietei, in cele din urma, putem distinge trei factori care afecteaza succesul monedelor:
  • Cerintele tehnologice. Criptele necesita imbunatatiri in mai multe directionari, iar societatea reactioneaza cu interes la orice inovatie in acest domeniu si moneda care realizeaza o imbunatatire semnificativa, are toate sansele de a se ridica in top.  
  • Posibilitatile de utilizare practica. Nimeni nu mai are nevoie de monede lipsite de posibilitati de utilizare, acestea ar trebui sa fie schimbate cu usurinta contra bani fiabili sau, cel putin, contra altor valute criptate precum Bitcoin sau Ethereum.
  • Increderea. Piata criptovalutara, initial, nu este fenomenul cel mai stabil, fiind lipsita de orice reglamentari, aceasta no ofera utilizatorilor nici un fel de garantii deaceea, orice indiciu de stabilitate, ridica instantaneu moneda cu cateva grade mai sus, precum si indiciile de nestabilitate - o coboara in jos. Putem observa clar acest fenomen odata cu prabusirea cursurilor in urma unor atacuri hacking, interdictii guvernamentale etc.
Un alt factor al succesului, ce-i drept - de scurta durata este hype-ul.  HYIP (High Yield Investment Program) - proiect de investiii cu un nivel ridicat de venit,, care s-a dovedit a fi un balon sau o schema piramidala. De regula, monedele intrate in top datorita acestui fenomen nu sunt susceptibile si nu se retin acolo pe timp indelungat fiind "expuse" dar, din pacate - doar dupa prabusirea acestora.
Conditiile de lansare in top 10.
Analizand nivelul capitalizarii monedelor din TOP-10 putem observa ca fiecare din acestea corespunde unuia, sau catorva din punctele listate mai sus, ceea ce ne redirectioneaza la urmatorul pas in calea alegerii unei investitii promitatoare. Ghidandu-ne de cele expuse, ar fi necesar sa mai analizam si cauza reusitei al valutelor de top, cel putin, ca sa ne asiguram de investigatii riscante in valutele clasate printre primele 10 dar lipsite de perspective (vezi HYIP).
Motivele pentru ridicarea criptei in top 10:
- satisface cerintelor si necesitatilor tehnologice ale pietei;  
- este convenabila si practica;  
- pare fiabila si promitatoare.
In primul caz, situatia pare a fi destul de clara - chiar daca nu sunteti familiarizati cu tehnologia blockchain, puteti gasi, cu usurinta, o descrere specifica naturii acestei inovatii intr-un limbaj accesibil. Drept exemplu a monedei "tehnologice" ne poat servi Ethereum cu realizarea contractelor inteligente, Monero cu tehnologia semnaturilor inelare (circulare) cu ajutorul careia este sustinut anonimatul tranzactiilor si Ripple care ofera viteza buna si un sistem, destul de curios, de protajare al tranzactiilor contra atacurilor DDoS.
Convenabilitatea si practicitatea, de asemenea, pot fi evaluate destul de usor si aici, drept (cel mai bun) exemplu ne vine Bitcoin care poate fi folosit in calitate de instrument clasic de plata fara necesitatea de a fi schimbat, mai mult decat atatea, aceasta valuta poate fi transferata in oricare din cele existente, sau chiar in valute nationale. Ceva putin in spatele acestuia sun clasate Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash care, de asemenea, pot fi schimbate contra bani fiabili.
In al treilea caz, situatia devine ceva mai complicata deoarece notiunile de "a parea" si "a fi" promitatoare sunt absolut diferite iar fiabilitatea si perspectivele, spre deosebire de o tehnologie specifica si o oportunitate de a folosi moneda in scopuri propuse, sunt concepte destul de evazive si, adesea, este destul de dificil sa intelegi ce sta in spatele popularitatii - un nivel ridicat si rezonabil de incredere sau un HYIP.
In cele din urma, totul se reduce la unul si acelasi lucru: a devenit, oare, moneda mai convenabila, mai practica, mai sigura sau a adus ceva nou in dezvoltarea tehnologica? Oricum, daca in primele doua cazuri raspunsul se afla, adesea, la suprafata, atunci in al treilea va fi necesar sa studiati o multime de surse informative pentru a face o concluzie justificata.
Merita sa investiti in valutele din top?
Una din strategiile de castig presupune (mai cu seama pentru incepatori) investitii in monedele de top cu ipoteza cum ca acestea, in ansamblu, au sansele cele mai mari in ceea ce priveste capitalizarea de viitor si, cu-adevarat, unele dinre monedele ce se afla printre primele 10 sunt destul de stabile si aceleasi Bitcoin sau Ethereum vor putea fi schimbate doar de catre monedele care v-or oferi tehnologii fundamentale, capabile sa depaseasca tot ceea ce a fost pana la ele. Aceasta probabilitate nu trebuie exclusa, deoarece s-a intamplat, ba si se mai antapla si acum, practic, peste tot: mai antai a aparut masina de calcul, apoi PC-ul... Dar, ... ar trebui sa mai treaca ceva timp...
In ceea ce priveste termenii scurti, Bitcoin sau Ethereum ar putea fi detronati doar in cazul unei prabusiri grandioase care, la prevalenta lor actuala, este foarte putin posibila. De aici avem si rezultatul zilei - capitalizarea acestora creste si investitiile par a fi justificate.
La fel, pentru termeni scurti, putem vorbi si despre monedele deja testate de timp precum Litecoin sau Bitcoin Cash, pe cand, pe termeni scurti, nu putem spune ceva cu certitudine deoarece baza lor tehnologica nu ete cea mai fiabila si in cazul can apare ceva mai avansat, acestea, cu siguranta, isi v-or ceda pozitiile.
In ceea ce priveste monedele noi, atat din top-10, precum si din celelalte top-uri (30, 50, 100 s.a.), atunci, acestea inca nu arata prea multa stabilitate dar, oricum au sansele maririi capitalizarii, atunci cand propun utilizatorilor ceva nou si o pot face in orice moment.
Mai mult decat atat, exista valute ale caror prezenta printre primele 10 ar fi destul de inteleasa, spre exemplu: ZCash care ofera mai multa anonimitate sau Ethereum Classic. La fel, ar putea fi justificata si popularitatea Dash si NEO sau Waves pe plalatforma caruia se petrec destul de multe ICO.
Bineinteles este faptul ca nu trebuie sa sa va opriti atentia doar la cei din top-10 macar datorita faptului ca este destul de nestabil si in schimbare continua, mai intai de toate, datorita monedelor din listele extinse si limitandu-va atentia doar acestora, ati putea rata sansa investigatiei intr-o moneda mult mai promitatoare.
In ce valute puteti investi?
Majoritatea monedelor din top-100 nu pot afecta cu nimic celora de pe primele 10 locuri, dar atunci cand una dintre ele raspunde celor trei criterii enumerate mai sus, atunci probabilitatea de crestere al ratelor sale este enorma, in cazul cand raspunde primelor doua - mare, unul - merita sa fie tratata drept obiect de investitie, dar necesita anumite cercetari suplimentare. In cazul din urma, ar trebui sa va orientati la urmatoarele:
Capitalizarea.
Cu cat este mai mare capitalizarea, cu atat este mai dificila prabusirea monedei pe piata. (Cu conditia ca tot capitalul este distribuit intre un grup mare de utilizatori si nu este concentrat in portofelele catorva)
Cifra de afaceri.
Cripta trebuie sa fie tranzactionata pe piata. Cifra de afaceri al monedelor din top-100 este de cateva zeci sau sute de mii de dolari, uneori milioane, arareori - mii. Nu are nici un sens sa investiti intr-o moneda a carei cifra de afaceri este de 100$ zilnic dar n-a aparut pe piata de mai ieri.
Timpul de existenta.
Daca moneda aparut recent si a ajuns deja in top-100, ar trebui sa analizati motivele declansarii acestei decolari, deoarece, putem spune cum ca practic 90% aceasta este o frauda, totodata, exista si probabilitatea cum ca aceasta se bazeaza pe o inovatie care a fos observata imediat. acesta este cazul cand puteti "prinde" o moneda promitatoare la inceputul popularitatii sale...
Mentineti: Cu cat mai lung este termenul de existenta al valutei, cu atat aceasta este mai de nadejde.
Curba cursului.  
Sunt considerate drept suspecte valutele ale caror cursuri cresc si cad permanent si, daca o prabusire poate fi explicata de vre-o antamplare, doua - cum ca poate urma si a treia, trei sau mai multe - nu investiti, cel putin, bani mari in ele. O crestere brusca a cursului de schimb imediat dupa aparitia monedei urmat de o scadere indica, de multe ori, cum ca dezvoltatorii nu au luat in considerare ceva care sa dovedit a fi important.  Cresterea brusca a ratei fara motive evidente, este, de asemenea, foarte suspecta si 90% ca aceasta este ridicata artificial.
Cele mai fiabile valute demonstreaza rate putin inclinate, dar cu o crestere pentru o perioada de timp indelungat. Drept motiv al cresterii lente, de obicei, serveste lipsa de incredere si, de indata ce aceasta este depasita, cursul incepe sa creasca mai rapid sau, cel putin, nu-si reduce din viteza.
Si, bineinteles, nu uitati de popularitate. HYIP-ul este ceea ce ar trebui sa va avertizeze imediat, cu toate astea, daca exista discutii asupra avantajelor specifice, sau cel putin, despre plusurile si minusurile inovatiei, merita sa-i acordati atentie.

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalul meu Telegram.



RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.