Ultimele stiri
recent

Cum va protejati portofelul criptovalutar: 16 sfaturi simple pentru incepatori.

De nu prea mult timp, milioane de oameni seintereseaza tot mai mult si se alatura de lumea criptovalutara si cea mai mare parte al utilizatorilor noi de crypta se afla la etapa de incepatori si nu sunt familiarizati cu problemele de securitate si riscurile care inconjoara aceasta industrie, lucru care ii face tinte usoare pentru hotii cibernetici.

Unul dintre cele mai populare tipuri de frauda este atacul prin telefon, atunci cand se monitorizeaza retelele sociale in cautarea discutiilor la tema in care oamenii isi publica adresele de posta electronica sau numerele de telefon dupa care, hackerii, folosind o varietate intreaga de metode ale ingineriei sociale asociate de telefonie si asistenta pentru clienti, primind un numar de telefon sparg posta victimei sau contul de pe bursa resetand parolele si storcand bunurile.

Oricum, numerele de telefon nu sunt singurile puncte vulnerabile la capitolul securitatii dumneavoasra. Hackerii va pot prelua PC-ul, puteti deveni victima unui atac de tip phishing sau al scemelor de stoarcere de tip Ponzi si altor metode de a va insela si a va stoarce portmoneele de bunurile acumulate...

Deci, haideti sa vedem care sunt cele mai bune metode de protejare al activelor voastre de atacuri de hacking. Totodata, trebuie sa admitem ca nu exista o abordare ideala a problemei, deoarece hotii isi modernizeaza tehnologiile frauduloase odata cu modernizarea celor de securizare, oricum avand careva idei despre modurile de protejare, aveti mult mai multe sanse sa va pastrati conturile neatinse transformandu-va hard disk-urile, laptop-urile si telefoanele in safeuri noi si sigure.

Sfaturi pentru protejarea fondurilor prin portofele.
Aceste sfaturi va pot folosi drept ghiduri de siguranta.

  1. Protejarea fondurilor din portofel este similara cu protejarea tuturor datelor de pe computer.  
  2. Utilizatorii mobili pot utiliza Google Authenticator cu o adresa IP in lista lor "alba", care trebuie sa aiba o retea VPN pentru accesul la schimbul online.  
  3. Este important sa alegeti bursa de vlori nu doar datorita faciltatilor de utilizare, ci si care se bucura de autoritate si siguranta. Pentru aceasta ar trebui sa urmariti stirile si atunci cand liderii industriei parasesc proiectul, adesea au loc diferite probleme tehnice sau careva politici ciudate, ar trebui sa va avertizati si sa nu va legati cu satfel de companii.
  4. Creati o copie de rezerva. O copie de siguranta a portofelului dvs. va poate feri de multe probleme si va permite sa va recuperati contul in caz defurt al telefonului sau portofeluli.
  5. Criptarea unei pungi sau a unui dispozitiv va permite sa creati o parola pentru cei care incearca sa va extraga banii.  
  6. Desi parolele si criptarea va pot proteja impotriva hotilor, acestia nu se opresc in "munca" lor utilizand si diferite programe de phising si este important sa va instalati si sa utilizati cele mai recnte solutii antivirus multed in care le puteti gasi de tip freeware.
  7. Inainte de a crea un cont pe orice schimb, creati o cutie postala noua care o veti utiliza special pentru acest cont de schimb.  
  8. Asigurati-va ca introduceti o parola foarte complexa si lunga (de prferinta ar fi o expresie cheie). scrieti parola pe harie si pastrati-o intr-un loc secret.
  9. Activati autorizarea cu doi factori, nu numai pentru conectare, ci pentru orice alte proceduri.  
  10. Aflandu-va in retelele de socializare sau pe forumuri, staruiti-va sa nu mentionati bursa, schimbul valutar sau portofelul care le utilizati.
  11. Fixati contul de numarul de telefon si setati toate nivelurile de securitate posibile:  parole, intrebari secrete, contacte etc.
  12. Toate schimburile si portofelele afirma ca iau foarte in serios securitatea si pun in aplicare toate tehnologiile de protectie necesare pentru a preveni orice incalcari si accesuri neautorizate, insa aceste afirmari nu pre merita sa se ia in serios deoarece aceste companii nu pot concura cu nivelul de securitate al bancilor care, la rindul lor, la fel, sunt adesea supuse jafurilor.
  13. Nu pastrati toate bunurile acumulate la o singura bursa sau intr-un singur portofel. Incercati sa va diversificati riscurile deaoarece stoarcerea simultana a banilor din mai multe portofele este extrem de dificila, mai cu seama atunci cand instalati, pentru fiecare din ele, diferite e-mailuri si fraze de cod (parole)  
  14. Luati in considerare posibilitatea de a depozita sumele mari in portofelele reci. Portofelul rece este o tehnologie pentru stocarea monedelor in mod offline pe hard disk-uri sau chiar pe hartie, astfel, hackerii nu vor putea ajunge la fondurile voastre, pe cand portofelul fierbinte, fiind conectat la retea ar trebui sa fie utilizat pentru tranzactii zilnice.
  15. Mai luati in considerare si schimburile descentralizate. Diferenta dintre schimburile descentralizate si cele centralizate este acea, ca schimbul descentralizat nu stocheaza fondurile, astfel ca nimeni nu poate accesa banii, cu exceptia ta.  
  16. Ajutati-va prietenii si rudele sa se ingrijesca la fel de siguranta lor deoarece ecosistemele in care toti participantii sun seriosi in ceia ce priveste securitatea sunt mai putin atragatoare pentru infractorii cibernetici...



RusRabii

RusRabii

Un comentariu:

  1. Cel mai sigur si protejat portofel il consider a fi nano ledger s care acum este la pret redus si dispune de transport gratuit. O alta oferta foarte buna de la Ledger este atunci cand cumperi un Ledger nano x primesti gratuit si un Nano S. Transportul catre Romania este gratuit si pachetul ajunge in maxim 6 zile lucratoare.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.