Ultimele stiri
recent

Ce este o campanie bounty si cum sa castigi bani pe ea?


Bounty este termenul folosit referit la remuneratiile in lumea jocurilor online.  Desi termenul este legat de industria jocurilor de noroc, exista o serie de caracteristici in aplicatia sa. Sistemul blockchain si criptovalutele va ofera modalitati noi de imbunatatire al mecanismului de remunerare datorita utilizarii contractelor inteligente.


Cum sunt captati infractorii cibernetici de companiile bounty?..


Fiind integrate in sistemele blockchain al aplicatiilor, bounty au inceput sa se foloseasca drept un mecanism de protectie impotriva oricatei forme de criminalitate informatica si primul tel al acestei integrari au devenit hackerii, iar drept motiv a servit numarul mare al proprietarilor Bitcoin conturile carora au fost sparte, iar fondurile furate. Ceva mai tarziu, au aparut si site-uri de tip Bounty Hunter care ofera recompense in BTC pentru pentru extradarea locatiilor "criptohotilor".


Utilizarea structurii unui contract inteligent este o metoda inovatoare de capturare a infractorilor cibernetici. Pirateria, care aduce pierderi egalate cu milioane de dolari pentru industria media si divertisment este una din numeroasele domenii in care se aplica programele bounty. Vanatorii infractorilor cibernetici pot fi recompensati in BTC in caz de expunere a intrusilor.


Transparenta tranzactiilor permite proprietarilor de media sa determine cu usurinta daca au fost create o copii ilegale. Din cauza lipsei de intermediari, plata recompenselor poate avea loc instantaneu. Atunci cand actiunea furnizata a contractului inteligent este executata in conformitate cu regulile, plata se face in valuta criptata, iar uneori, chiar si unii dintre infractori pot sa-i etradeze pe altii pentru a primi recompense…


Cum poti castiga o recompensa rezolvand probleme?


Puteti oferi soluÈ›ii pentru sarcini complet diferite, bounty poate fi platita atat in ​​monede fiate cat si in cele digitale, pentru rezolvarea problemelor tehnice.
Oamenii de stiinta pot primi recompense pentru rezolvarea problemelor din domeniul tehnologiei, ingineriei, matematicii si a altor discipline stiintifice. Cand sarcina este terminata, se plateste o recompensa. Prin incarcarea solutiilor intr-o biblioteca digitala accesibila prin jetoanele personalizate, schimbul de informatii devine mai eficient iar duplicarea este redusa in cursul cercetarii.


La fel, recompensele pot fi obținute si prin cautarea unor erori, "lacune" din codul programului, pentru a preveni hacking-ul. Programul Bounty Ethereum, de exemplu, a jucat un rol important in dezvoltarea unui blockchain Ethereum mai sigur ajutand la descoperirea si rezolvarea problemelor de securitate si a altor bug-uri. Participanti la companiile de recompense bounty pot fi chiar si companii destul de mari precum Nintendo, sau chiar si gyverne precum cele al SUA si China.


Ecosistemul criptovalutar ofera o parghie suplimentara pentru motivatie. Desi, pentru majoritatea premiilor se alocheaza o anumita suma, exista si potentialul de a evalua importanta contributiei cu posibilitatea de a creste recompensa. Precum optiunile de actiuni, in cazul carora posibilitatea de evaluare creeaza motivatie suplimentara, recompensa in valutele criptate are, de asemenea, posibilitatea cresterii sau riscul de a obtine pierderi. Achitarea imediata este un alt nivel de motivare, bounty pot fi platite imediat oricui cine a reusit sa rezolve o problema sau sa atinga un nivel mai ridicat de performanta.


Valoarea Campaniilor Bounty pentru ICO.


In lumea reala, majoritatea programelor bounty nu sunt folosite pentru cautarea si prinderea infractorilor cibernetici, e posibil ca si voi ati observat cresterea tot mai mare al campaniilor de recompense pentru diferite ICO. In conformitate cu planul de distribuire a jetoanelor, ICO poate aloca o parte semnificativa a campaniei de recompense.


In unele cazuri, strategia jocurilor si atribuirea castigatorilor cu jetoane suplimentare este folosita pentru a atrage capitalul catre ICO, spre exemplu, primii 100 investitori pot primi 10% din bonusuri pentru a fi motivati sa participe la aceste ICO. In alte cazuri, distributia premiilor ICO (bounty) se utilizeaza în managementul afacerii sau in promovarea companiei pe piata. De exemplu, utilizatorii pot ajuta dezvoltatorii sa traduca materiale in alte limbi, sa participe la discutarea proiectului pe resurse independente etc..


Cum functionează?


De obicei, ICO ofera mai multe optiuni de remunerare, spre exemplu, unul din start-upuri aloca 2% din cele 300 milioane de jetoane pentru fiecare companie bounty.  Sursele primite pot fi folosite pentru cumpararea sau vanzarea serviciilor in cadrul platformei sau pot fi vandute pe piata secunda.


Utilizatorii retelelor de socializare pot castiga jetoane prin urmatoarele metode:
  • participarea la promovarea proiectului prin BitcoinTalk si alte platforme;  
  • prin intermediul unui sistem de referire sau marketing afiliat;  
  • indeplinirea altor sarcini de la fondatorii ICO.
Avantajul platii in monede crypto este acel, ca ele pot sa cresca in pret datorita cresterii numarului de utilizatori ai serviciului.


Pe masura ce modurile de aplicare a programelor Bounty demonstreaza clar, o combinatie a teoriei motivatiei si a contractelor inteligente, acestea au un potential semnificativ pentru a fi utilizate, in viitor, in mai multe domenii.

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalul meu Telegram.




RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.