Ultimele stiri
recent

Sferele de aplicare a tehnologiei blockchain (part. 4).

Piata de energie electrica fara intermediari: un sistem in care casele isi pot genera propria electricitate si pot vinde surplusul.

Desi, de regula, exista un singur furnizor de energie electrica pentru fiecare casa, intreprindere sau cladire publica, care isi stabileste propriile tarife, tot mai multe case sau cladiri din intreaga lume isi achizitioneaza propriile sisteme de energie regenerabila.

Unii utilizatori sunt complet deconectati de la retea, altii utilizeaza energia din retea atunci cand nu genereaza o cantitate proprie suficienta si o readuc in retea atunci cand produc mai multa. In astfel de cazuri, in unele tari, au fost create sisteme de compensare, intre watii produsi si cei consumati din retea, pentru a calcula incasarile de energie electrica. Utilizand tehnologia blockchain, casele si cladirile pot fi interconectate printr-o retea distribuita in care vor putea cumpara energie online sau vinde surplusul, in functie de nevoile lor, in orice moment si fara necesitatea controalelor intermediare.

Toate tranzactiile cu plati si schimburi vor fi stocate in blockchain si verificate de membrii retelei.

Aplicarea in mass-media.

Una dintre principalele aplicatii din aceasta industrie se bazeaza pe capacitatea blockchain-ului de a simplifica oeratiunile cu microtranzactiile, totodata, reducand si preturile acestora.

Retelele de plata existente au costuri foarte ridicate, deaceia, utilizatorii pot folosi abonamente lunare, sau anuale in locul platii pentru un continut anumit, iar site-urile sau editiile digitale pot percepe cititorilor doar o pagina sau un articol, prin furnizarea accesului automat la aceste informatii imediat dupa ce a fost efectuata plata corespunzatoare.

Aplicatii militare.

Agentia pentru proiectele de cercetare avansata in domeniul apararii (DARPA), al Ministerului Apararii SUA si NATO au lansat proiecte legate de utilizarea tehnologiei blockchain in fortele armate.

Spre exemplu, DARPA incearca sa utilizeze tehnologia blocchain pentru a crea un serviciu securizat de mesagerie "Secure Messaging Platform" care este inregistrat in cadrul programului Small Business Innovation Research Program (SBIR) si vizeaza dezvoltarea unei platforme de mesagerie care poate asigura transmiterea mesajelor, prin intermediul unui protocol de securitate descentralizat,  prin mai multe canale. Toate propunerile de acest fel, precum si solutiile, includ o sectiune intitulata: "Aplicatiile militare ale blockchain-ului".

Pe langa aceste initiative, exista si altele cum ar fi blocarea sau deblocarea armelor automate si a vehiculelor militare, in functie de utilizare al acestora.

Descentralizarea internetului obiectelor (IoT).

Internetul obiectelor devine din ce in ce mai popular si, practic, in fiecare zi, apar dispozitive noi, insa majoritatea platformelor IoT actuale se bazeaza pe modele centralizate si contolul conexiunilor dintre dispozitive de catre birourile centrale. Totusi, deja sa dovedit ca aceasta abordare nu este convenabila in mai multe situatii in care dispozitivele trebuie sa comunice in mod independent, deaceia, pasul urmator este dezvoltarea platformelor IoT descentralizate.

Tehnologia blockchain permite schimbul de date, asigurand fiabilitatea si securitatea acestora datorita realizarii unui registru permanent al tuturor mesajelor dintre dispozitivele conectate.

Totodata, IBM, in colaborare cu Samsung, a creat o platforma ADEPT (Autonomous Peer to Peer Telemetry) care creeaza retele de distribuire folosind tehnologia blockchain si trei protocoale:
  • BitTorrent pentru partajarea fiÈ™ierelor.
  • Ethereum, pentru contracte inteligente.
  • TeleHash pentru mesajele P2P.
Afara de astea, mai pot mentiona un star-up de acest fel - Filament, care a dezvoltat software pentru IoT-ul descentralizat, utilizeazand blockchain-ul bitcoin pentru atribuirea unui ID unic (identificator) fiecarui dispozitiv din retea.

Concluzie.

Nu exista nici o indoiala ca sferele utilizarii tehnologiei blockchain sunt foarte diverse, iar posibilitatile sale reale sunt mult mai largi decat cele expuse de catre autorul acestor postari. In plus, fata de exemplele de mai sus, aceasta tehnologie poate fi aplicata si in alte sectoare precum: servicii, comert, distribuirea burselor si granturilor guvernamentale pentru studenti si organizatiile non-profit in care plata si actiunile ulterioare pot deveni complet automatizate.

Datorita proiectelor axate pe tehnologia blockchain, practic toate ramurile vietii moderne vor deveni transparente si accesibile, alegerile corecte, lipsa coruptiei, unificarea cadrului de reglementare, transferurile rapide etc., vor duce lumea la alte niveluri evolutionare care pot deveni, cu adevarat, democratice si legale.

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalele mele Telegram, Medium si Instagram



RusRabii

RusRabii

Un comentariu:

  1. Salut tuturor ... sper să vă simțiți binecuvântat așa cum sunt, așa că dacă aveți interes pentru tranzacționarea criptelor pe zi și nu aveți cunoștințele necesare pentru a maximiza un portofoliu crypto, atunci vă recomand să investiți cu Maja Morr ... cu strategiile sale de tranzacționare și serviciile de broker pe care le am a fost capabil să investească în bitcoin și să obțină profituri zilnice cu sisteme de retragere cu adevărat flexibile ... o puteți contacta prin intermediul ei
    EMAIL: Maja.morr@gmail.com
    WHATSAPP: +12192430203
    TELEGRAM: +12192430203

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.