Ultimele stiri
recent

Sferele de aplicare a tehnologiei blockchain (part. 3).

Jurisprudenta.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei blockchain si, mai cu seama, al contractelor inteligente care permit efectuarea aproape tuturor procedurilor juridice, jurisprudenta va primi un sir de schimbari semnificative in care fiecare utilizator va avea posibilitatea:

  • Sa imlementeze baze juridice absolut complete al proiectelor de afaceri;
  • Sa inregistreze casatorii;
  • Sa-si protejeze drepturile;
  • Sa primeasca despagubiri pentru daune;
  • Sa primeasca cetenie (obtinerea cetateniei virtuale). Interesant este faptul ca pe internet exista deja o natiune cu drepturi depline de Bitnation;
  • Sa emita documente si nu numai.
Prin urmare, exista opinia cum ca blockchain-ul este unua dintre principalele amenintari la adresa profesiilor juridice, bunaoara - notar, deoarece conține tot ce a fost scris vreodata in carti de drept cu toate precedentele si alte nuante. Este absolut cinstit, precis si, prin urmare, vine drept o masina nemiloasa care nu poate fi mituita in scopul modificarii datelor inscrise pe el. Prin urmare, daca exista un contract, inseamna ca participantii la tranzactie trebuie sa-l urmeze.

In plus, datorita contractelor inteligente, avocatii si notarii nu vor mai trebui sa certifice contractele de hartie si alte documente scrise, pur si simplu, obiectivul existentei profesiei in cauza va disparea. Acest lucru este trist, dar acesta este pretul progresului, desi ... ar putea exista si o alta profesie - blockchain-jurist, care va putea actiona drept intermediar intre sistem si legislativul casic. 

Problema principala, in ceia ce priveste implimentarea blockchain-ului in industria juridica, consta in faptul ca majoritatea sistemelor nationale nu recunosc tehnologia si, in acelasi timp, inca nu exista careva reglementari la nivel de stat, desi, deja exista tari in care blockchain-ul este utilizat pe deplin in scopul reglementarii juridice. Una dintre primele tari care a inceput utilizarea in practica a capabilitatilor tehnologilor blockchain si cryptocurrency a fost Estonia si, cine mai stie,.. poate ca acestea ne asteapta si pe noi,.. in curand.

Avantajele principale ale utilizarii tehnologiei blockchain in drept:
  • Siguranta - spre deosebire de o persoana care ar putea fi supusa coruptiei, inregistrarile nu pot fi schimbate.
  • Ieftinatatea - avand in vedere ratele ridicate ale notarilor.
  • Datorita abilitatii de a inregistra ceva anonim, garanteaza confidentialitatea documentului inregistrat si celor care solicita serviciile notarului.
In logistica.

Putem mentiona cu certitudine, ca nu exista ramuri care se suprapun mai mult decat logistica si blockchain-ul deoarece, partajarea acestor tehnologii permite gestionarea in siguranta a oricaror operatiuni din domeniu. Tehnologia blockchain poate elimina orice probleme care insotesc industria logistica timp de multi ani, deoarece este un registru transparent si public care ofera clientilor o modalitate convenabila si rapida de a urmari traseul.

Datorita acestei tehnologii, industria poate primi beneficii precum:
  • Eliminarea intermediarilor inutili;
  • Reducerea fluxului de lucru;
  • Protectia fiabila;
  • Reducerea numarului de erori posibile (sau chiar eliminarea comleta al acestora);
  • Prevenirea fraudei È™i a comertului ilegal;
  • Economii imense pentru intreaga industrie.
Tehnologia blockchain poate fi utilizata eficient in managementul lantului de aprovizionare pentru a asigura monitorizarea mai sigura si mai transparenta a muncii si poate ajuta logistica si alte companii sa urmareasca miscarea bunurilor intr-o baza de date descentralizata, reducand astfel atat intarzierile in timp, cat si costurile totale.

In medicina.

Blockchain-ul este o baza de date universala deaceia, poate fi utilizat, cu usurinta si in medicina. Tinand cont de avantajele tehnologiei, putem consemna ca accesul la aceasta, odata cu permisiunile corespunzatoare, va deveni o necesitate.

Producatorii de medicamente sunt, de asemenea, axati pe lucrul cu tehnollgia blockchain in care pot fi documentate toate studiile clinice cu medicamente noi si reprezinta o solutie excelenta pentru studiile clinice care dureaza decenii, deoarece in astfel de studii pe termen lung, documentatia este una dintre cele mai problematice componente.

Asistenta medicala este o zona care poate beneficia in mare masura de utilizarea solutiilor de tip blockchain care poate ajuta la crearea canalelor de schimb de date sigure si asigura actualizarea constanta a informatiilor, imbunatatind si calitatea serviciilor.

Aplicarea pe Internet.

In prezent, serverele DNS (Domain Name Servers) sunt sub controlul guvernelor si corporatiilor si, prin urmare, sunt vulnerabile la abuzul de putere, cenzura sau spionajul utilizatorilor de internet.
Folosirea tehnologiei blockchain in acest sector va permite serverelor DNS sau cartilor de telefon sa ramana descentralizate, astfel incat fiecare utilizator sa aiba aceeasi lista de DNS pe computerul sau, fara posibilitatea de cenzura sau orice alt control extern. Infrastructura cu cheie publica (PKI) utilizeaza, in prezent, certificate digitale emise de autoritatea centrala pentru gestionarea si distributia centralizata si poate, de asemenea, sa schimbe si sa inlocuiasca tipul KSI (Keyless Security Infrastructure).

In loc sa se bazeze pe serviciile de stocare a datelor intr-un cloud centralizat, tehnologia blockchain ofera posibilitatea de a stoca date si fisiere intr-o retea P2P (peer-to-peer), adica sunt stocate de mai multi membri ai retelei si, in comparatie cu sistemele centralizate existente unde fisierele sunt stocate intr-un singur loc, datele din sistem nu pot fi pierdute din cauza atacurilor de hackeri, problemelor tehnice sau dezastrelor naturale.

Orice utilizator de Internet isi poate stoca informatiile in schimbul unui pret convenit, avand mai multe copii in diferite parti ale retelei. Fiind odata criptate, informatiile sunt trimise catre o retea care include metadate ce va permit sa urmariti fiecare pas efectuat de fisier.

Livrari si dovada originii.

Astazi este un lucru obisnuit ca fiecare parte a produsului final sa provina din locuri si companii diferite. Aceasta creeaza un intreg lant de aprovizionare care colecteaza, produce si vinde produsul final.

Uneori, lanturile sunt atat de mari incat este dificil sa urmariti pe deplin intreaga miscare, in timp ce blockchain-ul ofera solutii impotriva contrafacerii si simplificarea urmaririi produselor pentru a obtine certificate (de exemplu, pentru un produs ecologic).

Securitatea automatizata.

Combinatia de identitati digitale bazate pe blockchain: contractele inteligente si cheile electronice ale Internetului obiectelor, vor permite crearea sistemelor de securitate automate care ofera sau impiedica accesul anumitor persoane intr-un mod complet automat.

De exemplu, puteti salva codul astfel incat usa masinii, a casei sau a biroului din companie va permite sau refuza accesul persoanei venite, in functie de cine este. Acest lucru garanteaza o securitate completa, deoarece nimeni nu ar trebui sa detina cheile si nu exista alte parti implicate in procesul care ar putea fi supus coruptiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalele mele Telegram, Medium si Instagram





RusRabii

RusRabii

Un comentariu:

  1. Salut tuturor ... sper să vă simțiți binecuvântat așa cum sunt, așa că dacă aveți interes pentru tranzacționarea criptelor pe zi și nu aveți cunoștințele necesare pentru a maximiza un portofoliu crypto, atunci vă recomand să investiți cu Maja Morr ... cu strategiile sale de tranzacționare și serviciile de broker pe care le am a fost capabil să investească în bitcoin și să obțină profituri zilnice cu sisteme de retragere cu adevărat flexibile ... o puteți contacta prin intermediul ei
    EMAIL: Maja.morr@gmail.com
    WHATSAPP: +12192430203
    TELEGRAM: +12192430203

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.