Ultimele stiri
recent

Tehnologia blockchain - securitatea retelei.

Datorita naturii sale distribuite, in reteaua blockchain nu exista careva puncte sau locuri de esec care sa permita eruperea acesteia, prin urmare, ea ofera o securitate mult mai inalta in comparatie cu alte structuri operationale existente, construite pe baze de date.
In plus, tehnologia permite autentificarea utilizatorilor si a dispozitivelor fara utilizarea parolelor facand imposibila interventia umana in procesul de autentificare ca unul dintre posibilii vectori de atac.

Datorita tehnologiei blockchain, in sistemele de securitate poate fi optimizata infrastructura cheilor publice distribuite utilizate pentru autentificarea dispozitivelor si utilizatorilor. In acest caz, in locul parolelor pentru fiecare dispozitiv aparte, sistemul elibereaza certificate SSL gestionarea carora se petrece pe blockchain facand practic imposibila utilizarea certificatelor false.

Alt principiu de asigurare al securitatii exceptionale este insasi lantul de tranzactii.
Registrul tuturor inregistrarilor nu reprezinta altceva decat un lant lung de blocuri consecutive in care fiecare bloc din acest lant este doar o parte a structurii generale care provine de la prima operatie efectuata in sistem.
Aceasta inseamna ca oricine decide sa schimbe informatia despre o tranzactie, inainte de aceasta, va trebui sa schimbe cu atentie si precizie toate inregistrarile care duc la aceasta tranzactie, aceasta devenind o procedura extrem de complexa, care este, de asemenea si unul dintre avantajele in construirea securitatii unui sistem blockchain. In plus, exista si alte elemente care asigura protectia sistemului.

In cele mai moderne sisteme de procesare, sunt implicate doar cateva niveluri de verificare - de obicei un vanzator, un cumparator si unele parti terte (cel mai ades o banca sau o agentie de credit). Intr-un sistem axat pe blockchain, exista, de la cateva sute pana la cateva mii de noduri diferite, fiecare dintre acestea continand o copie completa a registrului. Prin urmare, oricare dintre aceste noduri poate, de asemenea, participa la verificarea tranzactiei si daca aceasta nu este acceptata, dintr-un anumit motiv - va fi anulata. Astfel, fiind minimizata practic orice posibilitate de a crea tranzactii false sau frauduloase.

Cheile criptografice folosite de sistem in procesele de schimb sunt, de asemenea, un miracol al securitatii cibernetice moderne. Fiecare cheie criptata reprezinta o secventa lunga si complexa de date care este practic indescifrabila. Daca mai si luati in considerare ca pentru confirmarea tranzactiilor sunt utilizate ambele chei unice, sistemul incepe sa arate drept o cetate de necucerit.

Criptografia este garantia securitatii complete a datelor, hashing-ul tehnologiei blockchain garanteaza ireversibilitatea intregului lant de tranzactii, iar semnaturile digitale si doua tipuri de chei fac ca informatiile din interiorul blocurilor sa fie inaccesibile pentru cei din afara. Se crede ca tehnologia are un sistem unic de securitate, deoarece, dispunand de un nivel de protectie foarte inalt, face posibila mentinerea transparentei aproape complete al tuturor tranzactiilor.

RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.