Ultimele stiri
recent

Profesii în IT fără abilități în programare.



În prelungirea discuției despre alegerea corectă a profesiei vreau să propun atenției cititorului un șir de specialități din diferite domenii care sunt actuale la moment și încă vor mai fi în top cel puțin următorii 15-20 de ani. Astăzi, vreau să-mi încep povestea de la industria cu cea mai mare amploare și un șir întreg de specialități care se bucură de popularitate și garantează nu doar un job interesant și salarii decente, ci și o creștere continuă atât personală, cât și profesională, și este vorba despre sfera tehnologiilor IT. 

Ultimii ani tehnologiile din acest domeniu marchează o dezvoltare fructuoasă, iar necesitatea în specialiști este în creștere permanentă solicitând un flux constant de specialiști plini de zel și ardoare. 

Piața de muncă pentru profesioniștii IT este foarte „fierbinte” și nu doar pentru cei cu abilitățile potrivite, deoarece există un șir de specialități care nu necesită cunoașterea limbajelor de programare și dacă doriți să ”prindeți valul”, va propun atenției câteva din ele: 

SEO-specialist - este responsabil pentru optimizarea site-ului în scopul promovării acestuia în motoarele de căutare. Rezultatul muncii sale este amplasarea site-ului pe locuri mai ridicate în rezultatele căutării, creșterea numărului de tranzacții externe, îmbunătățirea factorilor de comportament și tot ce duce la creșterea profitabilității proiectului datorită promovării pe Web.

Specialistul SMM - este preocupat de promovarea unui brand sau a unui produs pe rețelele sociale, atrăgând abonați și diseminatori pasivi de informații prin reposturi și aprecieri prin diferite mijloace. El este, de asemenea, responsabil pentru interacțiunea activă cu utilizatorii rețelelor sociale.

Managerul de conținut - este un editor de site în sens larg, responsabil pentru completarea și componența informațională a resursei. El supraveghează activitatea redactorilor, editorilor, corectorilor, interacționează cu designerii și designerii de machete. Sarcinile managerului de conținut includ urmărirea operațională a modificărilor în interesele utilizatorilor, precum și tendințele noi  din spațiul informațional.

Copywriter-ul - autor de conținut textual care lucrează împreună cu managerul de conținut și este preocupat de respectarea cerințelor textelor care trebuie să corespundă unui subiect dat și să conțină frazele cheie unice care, la rândul lor, trebuie să îndeplinească parametrii tehnici stabiliți de clienți.

Link builder-ul - formează un profil de link al site-ului, responsabil pentru creșterea traficului.

Link managerul - este specializat în cumpărarea, vânzarea și schimbul de link-uri pentru a promova eficient resursele de internet.

Moderatorul - monitorizează comunicarea corectă a vizitatorilor corespunzătoare regulilor site-ului sau grupului, este responsabil pentru blocarea și deblocarea conturilor, ștergerea comentariilor și postărilor care încalcă regulile de interacțiune între utilizatori.

Targetolog-ul - atrage atenția utilizatorilor asupra unei mărci sau a unui produs prin configurarea corectă a publicității vizate prin afișarea informațiilor către publicul țintă.

Contextolog-ul - este un specialist în publicitate contextuală, a cărui activitate se bazează pe formarea unui nucleu semantic, compilarea de reclame și crearea unei campanii de promovare.

Deși am descris doar câteva din specialitățile ce țin de tehnologiile IT, sper să înțelegeți ca acestea cuprind un amalgam de preocupări care ar fi pe placul multora și … cred eu a unora dintre voi…

Pe lângă acestea, mai exista și un șir de profesii IT care necesită abilități în programare și tocmai despre acestea vă voi povesti în postarea următoare, pe curând!


RusRabii

RusRabii

Un comentariu:

  1. Salut tuturor ... sper să vă simțiți binecuvântat așa cum sunt, așa că dacă aveți interes pentru tranzacționarea criptelor pe zi și nu aveți cunoștințele necesare pentru a maximiza un portofoliu crypto, atunci vă recomand să investiți cu Maja Morr ... cu strategiile sale de tranzacționare și serviciile de broker pe care le am a fost capabil să investească în bitcoin și să obțină profituri zilnice cu sisteme de retragere cu adevărat flexibile ... o puteți contacta prin intermediul ei
    EMAIL: Maja.morr@gmail.com
    WHATSAPP: +12192430203
    TELEGRAM: +12192430203

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.