Ultimele stiri
recent

Profesiile viitorului în medicină.



Deși, după cum cred că ați înțeles din articolele precedente, sunt pasionat de dezvoltările tehnologiilor din lumea IT, recunosc că acesta nu este unicul domeniu în care inovațiile vin nesfârșite,.. Următoarea în lista celor mai avansate activități umane care beneficiază de tangențe, practic, cu toate celelalte domenii vine a fi - medicina. 

Chiar dacă fantaștii și futuriștii ne descriu un viitor în care medicii vor fi înlocuiți cu micro, nano și toate celelalte varietăți de roboți care vor putea fi utilizați în orice categorii de intervenții medicale, iar datorită dezvoltării tehnologiilor vor fi învinse și bolile existente - precum răcelile banale sau chiar cancerul și virusul imunodeficienței umane… Trebuie să ne dăm seama că odată cu acestea se dezvoltă destul de activ și medicina care a fost mereu într-un pas cu orice evaluare științifică, fie biologică, chimică sau alta.

Datorită atenției permanente și cerințelor asupra stării sănătății, medicina ocupă unul din locurile prioritare în tot spectrul activităților umane, iar avansarea tehnologiilor o fac să se schimbe considerabil. Care va fi viitorul ei și ce profesii noi vor apărea în acest domeniu, voi încerca să vă descriu astăzi în spațiul ce mi-a mai rămas liber… 

Astăzi cunoaștem un evantai întreg de specializari medicale care, la rândul lor, țin de funcționarea corectă al organelor și sistemelor vitale. Dacă unele dintre acestea, precum cum ar fi chirurgia, stomatologia, psihologia, ginecologia sau logopedia ș. a., se bucură de popularitate printre abiturienții instituțiilor de învățământ de profil din întreaga lume, altele nefiind la fel de întrebate pot oferi oportunități, uneori chiar mai favorabile, atât financiare, cât și personale celora ce le reprezintă, bunăoară astăzi ar trebui să ne așteptam la o dezvoltare amplificată al farmaceuticii și tehnologiei celulare, nutriției și dietologiei, implantologiei sau ingineriei genetice ș.a.

Biotehnologia și medicina se dezvoltă rapid și este foarte posibil ca în câțiva ani să aibă nevoie de profesioniști a căror specializare este greu de imaginat astăzi.  Dacă te îndoiești de alegerea unei profesii sau vrei să sfătuiești pe cineva să facă alegerea corectă în viață, te rog,.. acordă atenție și medicinei… Dacă nu celei de astăzi, atunci industriei viitorului în care deja există:

Operatori de roboți medicali - chirurgia robotică a început să se dezvolte încă din anii '80, iar cel mai cunoscut chirurg robot - Da Vinchi - este deja utilizat în întreaga lume și permite o varietate de operații. Datorită roboților medicali, mai multe proceduri de tratament medical vor putea fi automatizate și realizate de roboți cu implicare umană minimă.

Specialiști în creșterea organelor - deficitul de organe donatoare este o problemă uriașă, iar, aproximativ, 35% din decese ar fi putut fi prevenite la timp printr transplante de organe. Cultivarea organelor în condiții de laborator prezintă un interes foarte mare în toată lumea și este una din direcțiile medicinei cu cea mai mare perspectivă de dezvoltare.

Specialiști în întreținerea sistemelor biomecanice - … în careva din amintirile copilăriei îl am întipărit și pe nănașul Serafim, fratele bunicii care avea - … un picior de lemn în locul celui adevărat, sacrificat grozăviei războiului… Astăzi, nu mai vedeți așa ceva, sinteza dintre viu și artificial deja ia forme uimitoare iar mâinile, picioarele și alte organe artificiale necesită întreținere, iar specialiștilor din acest domeniu nu le vor fi suficiente doar cunoștințele medicale, ei vor mai avea nevoie și de abilitățile utilizării mecanismelor și electronicilor complexe și de precizie înaltă.

Și astea sunt doar câteva dintre profesiile noi din acest domeniu,.. oricum, profesia de medic rămâne a fi una dintre cele mai nobile și onorifice ocupații și atunci când hotărăști să o îmbrățișezi nu doar de placul venitului, ci pentru a salva o viață, sau a oferi o șansă nouă, … să știi că face … și merită!..


RusRabii

RusRabii

Un comentariu:

  1. Salut tuturor ... sper să vă simțiți binecuvântat așa cum sunt, așa că dacă aveți interes pentru tranzacționarea criptelor pe zi și nu aveți cunoștințele necesare pentru a maximiza un portofoliu crypto, atunci vă recomand să investiți cu Maja Morr ... cu strategiile sale de tranzacționare și serviciile de broker pe care le am a fost capabil să investească în bitcoin și să obțină profituri zilnice cu sisteme de retragere cu adevărat flexibile ... o puteți contacta prin intermediul ei
    EMAIL: Maja.morr@gmail.com
    WHATSAPP: +12192430203
    TELEGRAM: +12192430203

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.