Ultimele stiri
recent

Profesii IT cu abilități în programare.



Deja, peste careva 10-15 ani, numărul gadgeturilor va crește semnificativ și nu este departe timpul când brățările smart vor controla starea sănătății, ochelarii vor completa realitatea (datorită tehnologiei AR), mărfurile vor fi transportate de drone, iar telefoanele vor deține funcțional care astăzi s-ar părea drept ceva din lumea fantasticii.
 Astăzi, sfera IT se bucura de o dezvoltare de cea mai largă amplitudine și lista profesiilor din acest domeniu încă nu va fi completată în timpul apropiat deoarece cerințele cresc pe zi ce trece solicitând specializări noi și profesioniști în domeniu.

Aici vă voi enumera câteva din mulțimea profesiilor ce țin de IT și necesită cunoștințe al limbajelor de programare:

Front-end developer-ul - este specializat în dezvoltarea interfeței cu utilizatorul.  Produsul activității sale este partea vizibilă a site-ului sau al aplicației mobile folosită de către utilizator.

Back-end developer-ul
- este antipodul dezvoltatorului front-end și este preocupat de dezvoltarea părții interne a site-ului sau a aplicației.

Embedded-programmer-ul - este persoana care realizează dezvoltarea, crearea și implementarea software-ului, inclusiv testarea în fiecare etapă.

QA-engineer-ul - este un specialist care efectuează testarea proiectului pe întreaga etapă a dezvoltării acestuia cu scopul detectării și corectării oportune al erorilor și abaterilor în funcționarea codului de program. 

Testatorul software - monitorizează și verifică conformitatea produsului final cu planul preliminar și calitatea produsului după implementarea proiectului.

Dezvoltatorul bazei de date - pe lângă dezvoltarea directă al acestora, le implementează, le întreține și le modernizează.

Analistul de sistem - automatizează procesele asociate dezvoltării de software din momentul completării declarației tehnice a problemei până la eliminarea erorilor identificate în timpul testării în stadiul de dezvoltare.

Dezvoltatorul jocului sau gamedev - este guru-ul lumii jocului.  Competența sa include dezvoltarea și crearea universului de jocuri: scrierea codului, dezvoltarea unei componente vizuale, aprobarea unui concept, gestionarea întregului proces de creare a unui joc ș.a.

Programatorul - dezvoltă software pentru sisteme de operare care îndeplinește anumite cerințe și sarcini stabilite de client.  În funcție de specializarea îngustă, de algoritmii folosiți în lucrare și de limbajul de programare, programatorii sunt Ruby, Java, C #, 1C, C++ etc.

Dezvoltatorul mobil - rulează întreaga bucătărie de aplicații și software pentru dispozitive iOS și Android realizeazând elaborarea, testarea, implementarea, modernizarea, corectarea erorilor și actualizarea produselor.

Programatorul ERP - creează sistemul de gestionare a resurselor companiei, îl implementează, îl modernizează în conformitate cu caracteristicile întreprinderii sau afacerii și monitorizează funcționarea lui corectă. Cu ajutorul sistemelor ERP, procesul de interacțiune între departamente și angajații companiei este automatizat și combinat într-o singură soluție. Adesea, un programator ERP acționează și în calitate de consultant ERP, deși, inițial, aceștia sunt specialiști diferiți.

Arhitectul bazelor de date - este responsabil de selectarea, implementarea și perfecționarea produsului software în conformitate cu sarcina campaniei, monitorizează implementarea proceselor asociate cu funcționarea bazelor de date, realizează planificarea și monitorizarea activităților echipei care lucrează cu baza de date. Responsabilitățile sale mai includ și securitatea bazei de date.

Administratorul site-ului (proiectului) - efectuează control operațional asupra funcționării resursei, urmărind și evitând erorile posibile, eșecurile sistemului și încercările de atacuri cibernetice. Pe scurt - ei sunt responsabili de securitatea site-ului (proiectului) și a utilizatorilor săi.

Administratorul de sistem - este responsabil de funcționarea tuturor calculatoarelor și rețelelor care operează în cadrul companiei, de actualizarea la timp a sistemelor și a software-ului instalat.

Aici putem enumera la nesfârșit profesiile noi care apar la intersecția IT și ale altor domenii de activitate deoarece acestea își dau apariția aproape zilnic, iar lumea IT este foarte vastă și diversă dezvoltându-se extrem de activ și subjugându-și aproape toate celelalte domenii de activitate. Tendința către dezvoltarea roboticii,  inteligenței artificiale, VR (realității virtuale), AR (realității augmentate), tehnologiei blockchain ș.a. a afectat și mediul profesional, creând profesii noi, legate de tehnologiile IT, astfel încât lista acestora se actualizează permanent.  

Dacă stați în fața alegerii domeniului de activitate în care intenționați să atingeți înălțimi carieristice cu castiguri decente, atunci vă recomand să vă opriți atenția la una din profesiile IT. Odată cu asta, vă asigur că, cel puțin, în următoarele câteva decenii, acestea vor continua o dezvoltare activă oferind oportunități favorabile specialiștilor din acest domeniu. 

P.S. Din păcate, instituțiile de învățământ nu vă pot asigura studii decente pentru toate profesiile enumerate, dar, de aici, nu înseamnă că nu trebuie să mergeți la învățământ. Calificările necesare le puteți primi la diferite cursuri online care astăzi sunt nenumărate și vă pot oferi o gamă întreagă de lecții calificative pentru orice specializare din domeniul IT. Iată unele din ele:

Coursera
https://www.coursera.org/ ;
TEDx
https://www.ted.com/ ;
Skillbox
https://skillbox.ru/ ;
Geekbrains
https://geekbrains.ru/ ;
Intuit
https://www.intuit.ru/ și altele.

RusRabii

RusRabii

Un comentariu:

  1. Salut tuturor ... sper să vă simțiți binecuvântat așa cum sunt, așa că dacă aveți interes pentru tranzacționarea criptelor pe zi și nu aveți cunoștințele necesare pentru a maximiza un portofoliu crypto, atunci vă recomand să investiți cu Maja Morr ... cu strategiile sale de tranzacționare și serviciile de broker pe care le am a fost capabil să investească în bitcoin și să obțină profituri zilnice cu sisteme de retragere cu adevărat flexibile ... o puteți contacta prin intermediul ei
    EMAIL: Maja.morr@gmail.com
    WHATSAPP: +12192430203
    TELEGRAM: +12192430203

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.