Ultimele stiri
recent

Autobiografic... Consiliar... Pentru ziar...


E uşor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Înşirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune.
(M. Eminescu)

Dacă marele clasic a adresat aceste rînduri criticilor săi, atunci eu le-am copiat pentru mine… Promițând cu ușurință să fac un articol credeam că, de … acușica vin acasă și-n câteva clipe îi ticluesc domnului Cumatrenco un referat din alea care te dau jos odată cu primele rînduri citite, iar ceilalți, care mai rămân pe picioare să se lase uimiți de faptul ce băiat deștept trăiește în raionul lor, dar…

Tocmai acum îmi dau seama cît de ușor e să te dai cu promisiunile și cît de dificile pot fi indeplinirile acestora. Oricum, odată ce mi-am dat acordul să scriu și eu ceva pe paginile săptămânalului raional, am hotărât să nu mă limitez doar la un articol, ci să vin la aprecierea cititorului cu propunerea de a crea o rubrică în care v-oi povesti tinerilor cititori despre oportunitățile timpului pe care-l trăiesc ca să-i ajut să-și aleagă profesii cât mai decente deoarece, din păcate, nu-mi rămâne decât să constat faptul că astăzi, majoritatea cetățenilor nu găsesc alte soluții de supraviețuire decât deplasările în afara hotarelor Republicii Moldova unde nu sunt așteptați cu brațele deschise și cele mai mari salarii.

Ca să pot fi înțeles mai bine, pentru început, vreau să vă povestesc câte ceva despre mine, sau, mai bine-zis, cine sunt și de ce cred că a-și putea sa fiu de folos anume la capitolul soluționării unor probleme pe care nici chiar mama sau tata, uneori, nu sunt în stare să le rezolve, deci:...

Mă numesc Ruslan Rabii și sunt originar din or. Șoldănești cam de prin 1976, adică - de când mi-a dat viață mama tocmai la maternitatea din Cotiujenii Mari. După absolvirea școlii medii mi-am prelungit studiile la Colegiul de Arte din or. Soroca, după care au urmat Institutul de Arte, Universitatea de Arte și Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice (toate la pachet), ca într-un bun sfârșit să mă văd a fi actor la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” unde n-am reușit să mă rețin prea mult timp, deoarece fiul nou-născut, într-o bună zi, mi-a dat de înțeles ca … vrea papă… și m-am văzut nevoit să-mi iau valiza și să plec unde văd ochii și duc picioarele ca să-mi pot întreține familia.

Fără a intenționa să-mi lungesc pălăvrăgeala voi enumera doar activitățile prin care-am trecut pe parcursul vieții mele, ca să dau de înțeles că experiența acumulată îmi permite să-ndrăznesc a vă aduce careva sfaturi utile: măturător de stradă, alpinist industrial, chelner, manager de restaurant, taximetrist, actor de film, rieltor ca apoi să-mi schimb calificarea și să devin specialist în tehnologia blockchain pe care o predau și mai sunt consultant și participant, în calitate de expert, al câtorva sondaje internaționale organizate de Institutul Tehnologic Karlsruhe (Karlsruhe, Germania) și Școala Superioară de Economie (Moscova, Rusia).

La moment, mai bine de jumătate de an, m-am reîntors în țară cu idea că studiile și experiența acumulate în străinătate pot fi utile și în țara mea și, pe lângă astea, am decis să merg și în electorală unde am fost ales în calitate de consilier local și raional de Șoldănești din rândurile blocului ACUM (Partidul PAS), totodată făcându-mi și studiile de master la Academia de Administrare Publică. Sunt încrezut că avem tineret extrem de talentat și nu ne rămâne decât să-l ajutăm să-și găsească un rost al vieții cât mai decent.

RusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.