Ultimele stiri
recent

Tehnologia blockchain - ICO si tokenizarea (part. 2)

Dificultati.

Una dintre cele mai mari provocari consta, totodata, si in beneficiul cel mai evident al tokenizarii - accesul potential pentru orice doritor, si aceasta devine o problema deoarece, este evident ca procedurile de reglementare, care mai si depind de anumite reguli judiciare, nu raspund nevoilor pietei, deaceia rezolvarea sarcinii poate veni odata cu unificarea procedurilor si sustinerea de catre liderii pietei. Raspandirea identitatii digitale va avea un efect pozitiv asupra posibilitatii tokenizarii, deoarece pasapoartele digitale pot semna si tranzactiile, intre timp, sarcina poate fi rezolvata prin limitarea cercului investitorilor sau a scenariilor de utilizare, cu digitalizarea tuturor proceselor precum, spre exemplu, in cadrul unui holding...

O alta problema consta in lipsa infrastructurii si standardizarii tokenizarii care, ades, se asociaza cu crearea fiselor pe un blockchain public, necatand la faptul ca diferenta dintre acestea este aproximativ aceeasi precum intre contabilitatea din 1C si notitele de pe hartie... Blockchain-ul public (precum si cel privat), ofera doar functia de stocare al informatiilor despre active, pe cand un sistem complet de tokenizare va include:

  • Gestionarea rolurilor de catre utilizatori si administratorii de sistem;
  • Gestionarea ciclului de viata al activelor (emisie, retragere din circulatie etc.);
  • Managementul securitatii;
  • Integrarea cu sistemele KYC/AML;
  • Integrarea cu gateway-uri de plata;
  • Gestionarea comisioanelor, limitelor, evenimentelor;
  • Aplicatii mobile si web;
  • Module de schimb sau integrare cu schimburi externe.

  • Este foarte probabil ca, in viitor, organizatiile isi vor detine sisteme proprii la fel, precum isi detin, in prezent, contabilitatle. Dezvoltarea standardelor tehnice uniforme pentru proiectarea sistemului si crearea tuturor componentelor acestuia este unul dintre factorii critici pentru integrarea in afaceri deoarece, tehnologia documentata permite utilizarea acelorasi componente ale platformei, sporind fiabilitatea acestora si previzibilitatea sistemului.

    Clasificarea tokenilor

    Deci, care sunt jetoanele? In mod conventional, ele pot fi impartite in trei categorii principale:
    • utilitare;
    • jetoane de stoc (actiuni);
    • cumulative (de credit).
    Acum, v-om face analiza fiecarei categorii pentru a intelege cum ar putea fi interesante, din punct de vedere investitional.

    Fisele utilitare.
    Monedele eliberate pentru circulatia ulterioara pe platforma/aplicatie sunt numite utilitare. Detinatorul acestora le poate folosi pentru a plati bunuri si servicii in cadrul proiectului.

    Cu ce ar putea interesa investitorii?.. Daca vorbim despre platforme mici (de exemplu, o platforma de site-uri web) arunci, achizitionarea "banilor interni" ai proiectului contribuie la dezvoltarea si optimizarea functiilor din cadrul serviciului. Cu toate acestea, in cazul in care un proiect isi dezvolta propria criptocurrency, potentialul tokenului depaseste o comunitate mica generand interes, iar in conditiile unei oferte limitate, pretul monedei poate creste cu timpul iar investitorul va castiga pe diferenta de valoare la cumparare si la momentul vanzarii.

    Jetoanele de stoc (actiuni).
    Jetoanele de stoc functioneaza identic actiunilor companiilor care, in cazul functionarii cu succes al intreprinderii, isi sporesc valorile astfel, marind profitul actionarilor cu un oarecare numar de unitati conventionale.

    Acest tip de jetoane este unul dintre cele mai usor de inteles, din punctul de vedere al investitiei, deoarece functioneaza prin analogie cu titlurile de valoare, desi, chiar si posesia acestui tip de active isi are dezavantajele sale deoarece autoritatile de reglementare din diferite tari sunt, in mod deosebit, partinitoare fata de ICO si monedele emise cu atributele titlurilor de valori, iar bursele criptografice nu se prea grabesc sa adaoge astfel de jetoane pe listele sale. Prin urmare, intrarea pe piata cu jetoanele de stoc poate fi dificila.

    Token-urile cumulative (de credit).
    Jetoanele de credit sunt unul dintre cele mai putin populare tipuri de active digitale emise la ICO, fiind lansate la cel mai mic numar de proiecte. Principiul de functionare al acestora consta in repartizarea, la un interval de timp convenit, al dobanzii din suma disponibila, pentru toti detinatorii acestui tip de jetoane.

    Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalele mele Telegram si Medium.




    RusRabii

    RusRabii

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Un produs Blogger.