Ultimele stiri
recent

Problemele implementarii tehnologiei Blockchain.

Fiind discutata pe scara larga, tehnologia bloockchain este un exemplu de cautare a unei paradigme noi de interactiune in lumea digitala, in care, singurul model viu al incercarii de aplicare ramane doar cryptocurrency. Blockchain-ul este numit adesa ca o tehnologie revolutionara, insa lucrul acesta ramane a fi doar partial adevarat si nu poate fi un panaceu pentru toate neajunsurile si bolile umane si, inainte de a utiliza aceasta tehnologie, ar trebui sa analizam si problemele-i asociate.

Din pacate, majoritatea proiectelor nu au asa-numitul "efect wow" pentru afaceri, iar problema beneficiilor sale, pana in prezent, ramane deschisa. Astfel, necatand la preocuparile pietei despre utilizarea tehnologieai in proportii industriale, este foarte important sa intelegeti care poate fi efectul introducerii tehnologiei in compania dvs., si doar dupa aceia sa incepeti procesul de punere in aplicare, in caz contrar, proiectele v-or ramanea doar la stadiul de pilot aducandu-va cheltuieli simtitoare. Deaceia, este important sa va dterminati, mai intai, cu precizie domeniile posibile in care ati pute beneficia in rezultatul introducerii tehnlogiei in afacerea care-o duceti, apoi, analizand toate pro si contra sa primiti hotararea necesara.

De asemenea, nu va recomand consideratii cum ca blockchain-ul ar pute veni drept o solutie pentru orice probleme, in orice sisteme, precum n-ar trebui sa va bizuiti si pe faptul cum ca blockchain-ul este capabil sa rezolve toate problemele securitatii, ci, mai degraba, v-asi recomanda sa-l aveti in considerare ca si o oarecare alta tehnologie noua si sa-i analizati, cu atentie, vulnerabilitatile posibile. In plus, pentru implementarea cu succes a tehnologiei, afara de proiectele-pilot, ar trebui sa alocati resurse si pentru rezolvarea problemelor juridice, deoarece cele mai multe complicatii vin anume din acest sector si nu din cel tehnic.

In continuare, voi incerca sa abordez problemele care ar putea aparea in procesul implimentarii tehnologiei blockchain in diferite domenii de activaitate ca sa puteti intelege cat de relevante si comlexe sunt:

Sectorul bancar. Pana in prezent, marea majoritate al Bancilor Centrale considera ca admiterea criptovalutelor la tranzactionari este preamatura, din cauza asemanarii multora din ele cu piramidele financiare, iar motivele principale de utilizare al acestora sunt: profitul din diferenta dintre preturile reale si si posibilitatea disparitiei activelor monetare fara careva despagubiri.

Organele de stat. Blokchain-ul poate reduce numarul locurilor de munca, deoarece, in majoritatea tipurilor de activitati statale se lucreaza cu documentatia, iar blockchain-ul nu permite dublarea si forjarea documentelor astfel, informatiile introduse intr-o baza de date pot fi utilizate mai eficient si mai autonom.

Transferuri de bani. Tehnologia blockchain poate elimina intermediarii, cum ar fi MasterCard si Visa, care percep taxe de transfer, in plus, bancile insasi vor putea sa demita majoritatea angajatilor, deoarece munca lor va fi inlocuita de blockchain.

Asigurari. Multe companii de asigurări și angajații lor își pot pierde și locurile de muncă, deoarece, potrivit statisticilor, mai mult de 10% din plățile de asigurare sunt acaparate de catre fraudari, in timp ce mii de oameni nu pot primi platile de asigurare din cauza documentelor si oficialilor corupti.

Afara de cele enumerate mai sus, trebuie sa remarcam si problemele tehnice care, in unele cazuri, pot veni drept dificultati serioase in calea implementarii si dezvoltarii proiectelor de tip blockchain: viteza insuficienta de procesare a tranzactiilor, costul ridicat al comisioanelor, scalarea, reglementarea juridica, complexitatea sistemului, instrumentele de dezvoltare, si, cat de absurd n-ar suna - implementarea prematura.

Necatand la toate greutatile care pot aparea in calea implimentarii solutiior bazate pe blockchain, vreau sa remarcam ca tehnologiile IT se dezvolta cu o progresie crescatoare si in curand ne vom trezi intr-o lume cu totul noua, cu tehnologii si solutii de afaceri noi, iar faptul cum veti intra in ea - ramane a fi doar prerogativa alegerii voastre... Curaj!!!

Pentru a fi la curent cu cele mai proaspete opinii si analize, va puteti abona la canalele mele Telegram, Medium  si InstagramRusRabii

RusRabii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.